Siyaset

Türkiye’ye ABD’den korkmayan bir hükümet gerekiyor

Türkiye’ye ABD’den korkmayan bir hükümet gerekiyor

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer, bugün (29 Haziran 2022, Çarşamba) Ankara’da Partinin Genel Merkez binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya alınmasında yapılan mutabakatla ilgili açıklamalarda bulundu

Gençer’in açıklaması şu şekilde:

28 Haziran 2022 akşamı gerçekleşen NATO zirvesinde Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO arasında, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya alınmasıyla ilgili bir muhtıra yayınlandı. Yayınlanan muhtırada İsveç ve Finlandiya’nın PKK ve FETÖ’yü desteklemeyeceğini taahhüt ettiklerini, bunun karşılığında ise Türkiye’nin bu ülkelerin NATO’ya girmesine onay vereceği duyuruldu.

ABD’YE BOYUN EĞDİLER

AK Parti Hükümetinin alınan bu kararla ABD’nin baskılarına boyun eğdiğini görüyoruz.

Hükümet, başından bu yana İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya alınmasına ilişkin yanlış yerde mevzi kurmaktadır. Kurulacak mevzi, İsveç ve Finlandiya’nın PKK’yı desteklemesine engel olmak değil, NATO’nun genişlemesine karşı bir cephe kurmaktır. Türkiye aldığı bu kararla NATO’nun genişlemesine ‘evet’ demiştir.

Hükümetin bu geri adımı, Türkiye’ye yönelen tehditleri kuvvetlendirmiştir. Türkiye; İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğini kabul ederek kendi düşmanlarını büyütmüştür.

NATO TÜRKİYE İÇİN TEHDİT

Türkiye Ege’de, Akdeniz’de, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde, Kafkaslar ve Karadeniz’de, bütün cephelerde ABD-NATO-İsrail eksenli tehditlerle karşı karşıyadır.

ABD’nin Yunanistan’a kurduğu NATO üslerine iyi bakalım. Özellikle de hükümet yöneticilerimiz bu haritaya iyi baksın. Cumhurbaşkanımız Yunanistan’a kurulan ABD-NATO üslerinin Türkiye’yi tehdit ettiğini söylüyor. Ancak o tehditlere nasıl yanıt verileceği noktasında bocalama içerisinde olduklarını görüyoruz.

ABD, Yunanistan kıyılarında, Dedeağaç, Kavala, Selanik, Larissa, Stefanoviç ve Girit’te üsler kuruyor ve silahlı yığınak yapıyor. NATO üsleri bunlar! Hükümetimiz, bu üsler yetmezmiş, bu tehditler az gelmiş gibi bir de İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasına olur vererek Türkiye’ye ve bölgemize yönelen tehditleri kuvvetlendiriyor.

NATO TEHDİT HARİTASI
NATO TEHDİT HARİTASI

PKK SEVİNİR

Hükümetimiz, Türkiye’ye uzanan namlulara karşı verilecek yanıtı namluların sayısını arttırmakta bulmuş. Vahim bir hata! Hükümetin attığı bu adım, Türkiye düşmanlarına cesaret vermiştir!

İsveç ve Finlandiya’nın PKK’yı desteklemesinin çok ötesinde NATO, PKK’ya binlerce tır silah vermiştir. Bu gerçeği görmüyor muyuz? Bu karar, PKK terör örgütüne karşı mücadeleye de zarar veren bir karardır. PKK ve FETÖ terör örgütlerini besleyen, devletin içine yerleştiren NATO’dur. NATO’ya tavizler vererek, NATO’nun genişlemesine katkıda bulunarak PKK’yla mücadele edilemez. İsveç ve Finlandiya istedikleri kadar PKK’ya destek olmayacakları konusunda taahhütler versin, boşunadır. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu NATO, PKK’ya binlerce tır silah vermiş, daha ötesi var mı? NATO içerisinde kalmak PKK terör örgütüne karşı kesin bir zafer kazanmanın da önünde bir engeldir.

NATO üsleri Türkiye’yi tehdit etmekle beraber PKK’yı korumaktadır. İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi, Türkiye’ye yönelen namluları arttıracağı için bu karara en çok sevinen hiç kuşkusuz PKK’dır.

‘ZAFER’ DEMEK GAFLETTİR

Bu anlaşmayı Türkiye’nin bir zaferi olarak sunmak, Türk Milletini aldatma çabasıdır ve büyük bir gaflettir. Hükümet ve hükümete yakın medya organları neyi kutluyor? Türkiye’ye doğru uzanan silahların sayısının artmasını mı kutluyorsunuz? NATO’nun genişlemesini mi kutluyorsunuz? Her fırsatta Türkiye’nin ekonomisini mahvetme tehditleri savuran ABD’nin mutluluğunu mu paylaşıyorsunuz?

SORUYORUZ!

Başta, NATO’nun genişlemesini sevinç çığlıklarıyla karşılayan hükümet yöneticilerine ve medyaya soruyoruz;

*-PKK’ya binlerce tır silahı yardımı yapan NATO değil mi?

*-15-16 Temmuz Darbe Girişimini gerçekleştiren NATO’nun içimize yerleştirdiği NATO generalleri ve subayları değil mi?

*-NATO tatbikatlarında düşman kapsamında fotoğrafları asılan Atatürk ve Tayyip Erdoğan acaba hangi ülkenin devlet başkanları?

*-ABD tarihinin en büyük askerî tatbikatı olan Millenium Challenge 2002 tatbikatında 96 saatte işgal edilen ülke Avusturalya mı?

NATO’nun Türkiye’yi hedef aldığını görmek için daha neler gerekiyor? Kafamızı kumdan çıkaralım! NATO, Türkiye’nin baş düşmanıdır. Türkiye, NATO’nun operasyon yaptığı ülkeler listesinin başındandır.

DOSTLARIN GÜVENİNİ SARSTIK

Türkiye, bu tavrıyla NATO tehdidine karşı ortak cephede olan Rusya, İran, Irak, Suriye ve Çin’in de güvenini sarsmıştır. Türkiye, NATO’nun hedef aldığı bu ülkelerle ortak çıkarlar temelinde hareket etmesi gerekirken NATO’nun genişlemesine evet diyerek ittifak birikimini de tehlikeye atmıştır.

ABD, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirme planlarını ilan etti. Ancak görünüyor ki Sayın Erdoğan kendisini devirme planı içerisinde olan ABD’ye karşı kararlı bir tavır sergileyemiyor. ABD’ye boyun eğerek, onun baskılarına direnemeyerek, yalpalayarak ayakta kalamazsınız.

Bugün kolay olan ABD’ye direnmektir, zor olan ise boyun eğmek. ABD bütün girdiği cephelerden yenilerek çıkmaktadır. Irak, Suriye, Afganistan, Kazakistan ve en son Ukrayna bunu ispatlamıştır. ABD korkusuyla strateji kuranların hesapları yanlış çıkacaktır.

NATO’DAN ÇIKMAK BİR ZORUNLULUK

Aziz Milletimiz,

Vatan Partisi’nin 5 Şubat 2022’de aldığı NATO kararını tekrar hatırlatıyoruz.

NATO’ya karşı sağlam duruş, başta İncirlik ve Kürecik üsleri bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin denetimine alınarak ve NATO’dan çıkarak olur.

Türkiye’nin NATO’dan çıkması, Vatan Partisi’nin stratejik hedefidir. NATO’dan ayrılmak, ABD tertiplerine karşı en etkin uygulamadır. NATO’dan kurtulan Türkiye, iç cephesini birleştirir ve sağlamlaştırır, Ekonomide Kurtuluş Savaşını zafere ulaştırır.

NATO’dan ayrılmak, aynı zamanda Asya’ya yönelişi güçlendirir ve dış cepheyi pekiştirir.

NATO üyeliğine son vermek, millî güvenliğimizin gereği olmasının yanında, ABD tehdidiyle karşı karşıya olan ülkelere güven verecek ve Türkiye’nin ittifak birikimini harekete geçirecektir. Türkiye’nin Atlantik denetiminden kurtulup Avrasya içindeki bağımsız ve öncü konumunu alması bu amaçla NATO’dan çıkması kaçınılmazdır.

VATAN PARTİSİ YAPAR!

Türk Milletinden yetki istiyoruz. Türkiye’ye cesur, kararlı, korkmayan bir hükümet gerekiyor. Türkiye’yi bu tehditler karşısında Vatan Partisi savunur ve Vatan Partisi yönetir! Vatan Partisi’nin olmadığı bir hükümet, Türkiye’nin güvenliğini sonuna kadar savunamıyor.

Türkiye bugün ayakta kalmak için ABD güdümündeki terör örgütlerini temizlemek ve Üretim Devrimini başarmak zorundadır. Artık Türkiye’nin güvenliği, Vatan Savaşının ve Üretim Devriminin güvenliğidir. Dolayısıyla Türkiye’nin güvenliği, ABD-NATO müdahalesine, ABD-NATO baskılarına, ABD-NATO tehditlerine karşı koyarak sağlanabilir.

Vatan Partisi göreve hazır!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica