Genel

Türkü kadın Nuray Hafiftaş yaşama veda etti

Türkü kadın Nuray Hafiftaş yaşama veda etti Kanser teşhisi ile hastanede tedavi gören ünlü sanatçı Nuray Hafiftaş vefat etti. Vefatından önce Sözcü’ye konuşan Nuray Hafiftaş durumu ile ilgili bilgi vermişti. Peki ünlü sanatçı Nuray Hafiftaş kimdir? İşte ünlü ses sanatçısı Nuray Hafiftaş’ın kısa yaşam öyküsü ve hakkında merak edilenler… Türkü kadın Nuray Hafiftaş yaşama veda etti detaylar haberimizde…

Türkü kadın Nuray Hafiftaş yaşama veda etti

Kolon kanseri ve karaciğer kanseri teşhisi konulmuştu

Nuray Hafiftaş’ı kaybettik! Bu sabah Nuray Hafiftaş’ın yoğun bakıma yatırıldığını açıklayan yakın dostu Müşerref Akay, Nuray Hafiftaş’ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Ünlü Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş’a, kolon kanseri ve karaciğer kanseri teşhisi konulmuştu. Temmuz ayında büyük bir ameliyat olan Nuray Hafiftaş, en son karaciğer için kemoterapi tedavisi görüyordu.

Bir hayli kilo kaybetmişti

Son paylaştığı fotoğraflarda bir hayli kilo kaybettiği gözlenen ünlü sanatçı, hayranlarından dua istemişti.

“Çok daha iyi olacağım”

Nuray Hafiftaş, paylaştığı fotoğraflardan birinin altına “Dostlarımla ve sizlerin duaları ile inşallah çok daha iyi olacağım. Yaza albüm çalışması için anlaştık” notunu düşmüştü.

Cenaze programı belli oldu

Sanatçının dostlarından Müşerref Akay, Hafiftaş’ın yarın ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceğini söyledi.

Türkü kadın Nuray Hafiftaş yaşama veda etti

Erdoğan dan mesaj…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuray Hafiftaş’ın vefatı nedeniyle mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınladığı mesaj şöyle:”Türk Halk Müziği’nin değerli sesi Nuray Hafiftaş’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Sanatçı kişiliği ve eserleriyle, vatandaşlarımızın sevgisini kazanan; her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecek olan kıymetli sanatçımız Nuray Hafiftaş’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.”

Müşerref Akay: Son ana kadar…

Sanatçının dostlarından Müşerref Akay, ”Son ana kadar umudu vardı. Dün ile evelki gün beraberdik. Yoğun bakıma gittiğimde dedim ‘sevgililer günü kutlayalım’ ‘tamam çok güzel olur’ dedi. Sevgililer gününde gitti. O kadar sevgiyi seven biriydi ki. Elimi bırakmadı bir saat sıkı sıkı tutu. Demek o gün biz vedalaşmışız” şeklinde konuştu.

Edip Akbayram: Ölümü bizi şoke etti

Ünlü sanatçıyı ziyarete geldiği ve hastane kapısında ölüm haberini alınca şoke olduğunu söyleyen Edip Akbayram, “Bugün Kubat kardeşimle beraber bir ziyaret yapalım dedik. Sağlık durumunu öğrenelim diye ama hastanenin kapısında o kötü haberi duyduk. Tabi genç ölüm hepimizi çok üzdü. Nuray’ın ölümü hastanenin kapısında bizi şok etti. Sanat camiasının başı sağ olsun” diye konuştu.

Kubat: Türkülerimizin Başı Sağolsun

“Türkülerimizin başı sağ olsun” diyen Kubat, ”Belliydi zaten. 6 aydır durumu malumdu zaten. Sanat camiasından Nuray’a inanılmaz bir destek vardı. Türkülerimizin başı sağ olsun. Görelim dedik son defa ama böyle bir sürprizle karşılaştık” ifadelerini kullandı.

Nuray Hafiftaş kimdir?

1964 yılında Kars’ta doğan Nuray Hafiftaş, ilkokulu Taksim’de okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuar Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu’nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

“100’ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri bulunmaktadır”

Şimdiye kadar 12 albüm çıkaran sanatçının 100’ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri bulunmaktadır. Bunlardan “Ayrılık Nikahı”, “Yalan Dünya” ve “İsyan Ediyorum”u Kibariye, “Hasret” ve “Gurbet “i ise İzzet Yıldızhan okudu. “Yerli Liz” diye tanınan Hafiftaş, Türk Halk Müziği’ni insanlara sevdiren sanatçılardan bir tanesidir.

“Çizdiği çizgiden ödün vermeyen Nuray Hafiftaş…”

Müzikal anlamda olsun, kişiliği ile olsun profesyonel müzik hayatına atıldığı günden bu yana çizdiği çizgiden ödün vermeyen Nuray Hafiftaş, Prestij Müzik etiketiyle piyasaya çıkan “Eyvah Gönül” albümünde İsmail Derker’le çalıştı. Sanatçının, Bilal Ercan’la beraber “Çifte Yürek” adlı halk müziği programı sunuculuğu da çalışmaları arasında bulunmaktadır.

“Hastaneden çıkarsam, hasta olan insanlara yardım konserleri vermek olacak”

Nuray Hafiftaş ile 40 senelik dostlukları olduğunu ve onu kız kardeşi olarak gördüğünü belirten Müşerref Akay, Hafiftaş’ın kendisine “Eğer hastaneden sağlıklı bir şekilde çıkarsam, ilk yapacağım şey benim gibi hasta olan insanlara yardım konserleri vermek olacak. Annemi ve babamı çok özledim. Sahneyi, evimi, kedimi, köpeğimi çok özledim” dediğini anlattı.

“Maalesef Nuray Hanımı kaybettik”

Uzun süre tedavi gören ünlü sanatçı Nuray Hafitaş bugün hayatını kaybetti. Pendik’teki özel hastanenin genel müdür yardımcısı Göksel Bahadır, “Maalesef Nuray Hanımı kaybettik. Biliyorsunuz uzun zamandır kalın bağırsak kanseri tedavisi görüyordu ama son günlerde giderek ağırlaştı. Yoğun bakıma aldık. Bugün de yapılan tüm müdahalelerle rağmen kendisini kaybettik. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.

Nur Ertürk; “Yeşil gözler kapandı”

54 yaşında hayatını kaybeden Nuray Hafiftaş’ın ölümü ile ünlü dünyası yasa boğuldu. Ünlü türkücü Nur Ertürk yakın arkadaşı, can dostu için fotoğraf paylaşıp “Yeşil gözler kapandı. Bir yıldız kaydı. İki gün önce yeğeni Talip kardeşimden güzel haberlerini almıştım. Halk konserimden ona sevenlerinin dualarını sevgilerini yollayacağımı söylemiştim. Nuray da çok mutlu olmuştu. Tek amacı ailesi, hayvanları olan, deli gibi çalışan müziğe aşık Nuray’ım, mekanın cennet, ruhun şad olsun” notunu düştü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica