Genel

TUSKON davasında 6 sanığın tahliyesine karar verildi

TUSKON davasında 6 sanığın tahliyesine karar verildi TUSKON üye ve çalışanlarının yargılandığı davada, 6 sanığın tahliyesine karar verildi. Mahkeme heyeti, 7 tutuksuz sanığın ise tutuklanmasına hükmetti. TUSKON davasında 6 sanığın tahliyesine karar verildi detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

TUSKON davasında 6 sanığın tahliyesine karar verildi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üyelerine yönelik 86 sanıklı FETÖ davasına devam edildi. İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 4 gün süren duruşmada, bugün ara karar açıklandı.

Mahkeme heyeti; Ahmet Şener Gülenç, İlhan Karagöz, Levent Dursun Akın, Oğuz Kaan Gündüz, Salih Zeki Azak ve Selahattin Altuntaş’ın, adli kontrolle tahliyelerine karar verdi. Sanıklar hakkında yurt dışı yasağı uygulayarak imza atma şartı getirildi.

Sanıklar Mehmet Ali Göv, Serkan Ercan, Suat Barış, Semih Gayretli, Muhdi Yeyrek, Ceyhun Platin ve İsmail Kınay hakkında ise diğer sanıkları etki altında tuttukları, bu nedenle delilleri yok etme, gizleme, değiştirme, başkaları üzerinde baskı yapma girişiminde bulundukları yönünde kanaat oluşması gerekçeleriyle tutuklanmalarına dönük yakalama kararı çıkarıldı.

Kavurmacı ve Güllü için tutukluluğa devam kararı

Mahkeme, sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Tolga Güven Şafak Koca, Çetin Tekdemir, Ahmet Tuzlu, Mehmet Zenginer ve Mustafa Zenginer’in ise kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Mahkeme savunması alınmayan 22 sanık hakkında ise zorla getirme kararı çıkardı. Mahkeme, bir kısım sanıklar hakkında “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan dava açıldığı gerekçesiyle Başbakanlık ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi.

Gelecek duruşmanın 18,19,20,21 ve 22 Haziran’da, Silivri’de görülmesine karar verildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica