Siyaset

Tütüncü: “Okullar Sancılı Açılıyor”

Tütüncü, "Yüksek enflasyon ile birlikte artan kırtasiye fiyatları velilerimizi zor durumda bırakıyor. Okullar açılıyor ama veliler, öğrenciler ve öğretmenler mutsuz durumda" dedi

Tütüncü: “Okullar Sancılı Açılıyor”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Dr. Serpil Tütüncü, yeni-eğitim ve öğretim yılının ekonomik şartlar nedeniyle sancılı başladığını ifade ederek, “Yüksek enflasyon ile birlikte artan kırtasiye fiyatları velilerimizi zor durumda bırakıyor. Okullar açılıyor ama veliler, öğrenciler ve öğretmenler mutsuz durumda” dedi.

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımlayan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Dr. Serpil Tütüncü, tüm öğrencilere, öğretmenlere, velilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. Yeni eğitim ve öğretim yılının heyecanını yaşasak da artan enflasyon etkisiyle kırtasiye ürünlerinin fiyatlarının yüzde 100 oranında arttığına dikkat çeken Başkan Tütüncü, “Bu kırtasiye fiyatları velileri ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğu bir ortamda bir öğrencinin okula gitmek için alacağı okul kıyafeti, defter, kalem ve çanta gibi ürünlerin maliyeti bin lirayı aşıyor. Evinde birden fazla öğrencisi olan ailelerin bu ortamda bu fiyatlarla çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılaması mümkün değil. Veliler ve öğrenciler alım gücünün düştüğü, masrafların arttığı sorunların gölgesinde başlıyor. Bu zor şartlar öğretmenlerimizi de etkilemiş durumda. Maalesef onlar da ekonomik olarak zor şartlarda yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor. Sınav dayatmasıyla zaten morali bozulan öğretmenlerimiz bu şartlarda öğrencileriyle buluşacak. Eğitimdeki sorunlar her geçen gün artarak devam ediyor. Sorunların bir an önce çözülüp öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi okullarına huzurlu bir şekilde göndermek hepimizin asli görevi olmalıdır” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica