Genel

Uğur Akkuş’tan asılsız haberlere Flaş Basın Açıklaması

Basında bugün yer alan “Uğur Akkuş’a Hapis Şoku” başlıklı haberler üzerine Akkuş bir bildiri yayınladı ve tüm iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Uğur Akkuş’tan asılsız haberlere Flaş Basın Açıklaması … Akkuş; “Asılsız haberlerin dayanağı olan karar gerçekleri yansıtmadığından ve Yüksek Yargı Yolu açık bir karar olması sebebiyle tarafımızca bildiri yayınlama zarureti doğmuştur” dedi. detaylar haberimizde…

Uğur Akkuş’tan asılsız haberlere Flaş Basın Açıklaması

A&S Yatırım Holding Yönetim kurulu başkanı Uğur Akkuş’la 2018 yılında boşandığı Gonca Sağlam arasındaki hukuk savaşı sürüyor… Akkuş’a kasten yaralama suçundan 1 yıl 7 ay hapis cezası verildiği iddia edilmişti… Basında bugün yer alan “Uğur Akkuş’a Hapis Şoku” başlıklı haberler üzerine Akkuş bir bildiri yayınladı ve tüm iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

İşte o açıklama

Kamuoyuna Bildiri:

“A&S Yatırım Holding Yönetim kurulu başkanımız Sayın Uğur Akkuş’a ilişkin 27.10.2020 tarihinden itibaren çeşitli internet sitelerinde “Hapis Şoku” içerikli haberlerin yayınlanması Uğur Akkuş’u derinden üzmüş ve yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Asılsız haberlerin dayanağı olan karar gerçekleri yansıtmadığından ve Yüksek Yargı Yolu açık bir karar olması sebebiyle tarafımızca bildiri yayınlama zarureti doğmuştur.

Uğur Akkuş’un yönetim kurulu başkanı olduğu A&S Yatırım Holdingin gelişmesine yönelik ulusal ve uluslararası birçok ciddi adımlar atılır iken, bu tür gerçeği yansıtmayan haberlerle meşgul edilmesi üzücü olup, haberde yer alan hususlara ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur; Sayın Uğur Akkuş ve eski eşi arasındaki husumete ilişkin dava henüz kesinleşmemiş İstinaf yolu açık olmak üzere karara çıkmıştır. Asılsız iddialar üzerine hazırlanan haberler Uğur Akkuş’un toplum nezdinde itibarını zedelemekte ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşımaktadır.

Değerli kamuoyu öncelikle bilmelidir ki;

Sayın Uğur Akkuş, dürüstlüğü ile tanınan, pek çok başarılı projeye imza atmış; saygın ve yardımsever Tüm Türkiye’ye istihdam sağlayan bir iş insanı ve yöneticidir. Çevresinde saygın ve onurlu bir iş insanı olarak bilinen Uğur Akkuş; basın meslek ilkelerine uymayacak şekilde yayınlanmış olan ve gerçeğe aykırı içerikteki yazıyla zan altında bırakılmaya; toplum nezdinde ve ticari hayatta itibarı zedelenmeye, onur ve şerefi tahkir edilmeye çalışılmıştır. Şunu önemle belirtmek gerekir ki Uğur Akkuş Kadına Karşı Şiddetle Mücadelenin en ateşli savunucularından biri olup, bugüne kadar yapmış olduğu her faaliyette bu husus gözlemlenebilecekken yayınlanan haberlerin bu konuya gölge düşürmesine izin verilmesi mümkün değildir. Basın Yayın etik ilkelerine aykırı hasımane ve taraflı bir şekilde yapılan yayınların Yargı önünde cevap vermek zorunda kalacağını kamuoyuna bildiririz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica