İGF

Uludağ Elektrik Bursa’dan ‘bilimsel’ pencere açtı

Uludağ Elektrik, ‘Uzay ve Havacılık’ ana temasıyla bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Bursa Bilim Festivali’nde atölye ve interaktif platformuyla yer aldı.

BURSA (İGFA) – Bursa’da 4 gün boyunca süren Bilim Festivali’nde ‘İnteraktif Yeşil Enerji Platformu ile verimli enerji kullanımı ve çevre dostu yaklaşımları oyunlaştırarak öğreten şirket, Solar Roket Modeli Atölyesi’nde de güneş enerjisiyle çalışan roketlerin üretimini sağladı.

Bilimin toplumda yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen festivalde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen bilim meraklıları ağırlanırken, şirketin standında bin 500’ü aşkın katılımcı öğren, tasarla ve üret modeliyle kendi ürünlerini yaptılar. 

Etkinlikte çocukların psiko-motor becerilerinin gelişimi desteklenerek, yenilenebilir enerji kaynakları hakkında da bilgi sahibi olmaları sağlandı.  2 adet bisikletin yer aldığı ve pedal çevrilerek ilerleyen düzenekte, pedalı en hızlı şekilde çevirip oyunu tamamlamaya çalışan çocuklar kıyasıya yarıştı. İlk oyunda şehirlerde hava kirliliğini azaltmak için çevre dostu yakıtların tercih edilmesi ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması, ikinci oyunda ise çevre dostu enerji tüketimiyle doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlanması üzerine mesajlar verildi.

İki yıl aradan sonra yeniden Bilim Festivali’nde olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, bu yıl düzenledikleri Solar Roket Modeli Atölyesi’nde hem çocuklara, hem yetişkinlere dokunduklarını belirterek, “Sadece atölyemizde değil, yoğun bir katılımın olduğu İnteraktif Platformumuzda da küçük dokunuşlarla enerji kullanımını azaltarak tasarruf sağlanabileceğini ve çevre dostu uygulamalarıgösterdik. Katılımcılar bu platformumuzda yer alan oyunlarda, her bölüm sonrası bilinçlendirici bir mesajla karşılaştılar” dedi.

Bilimi toplumun tüm kesimlerinin sevmesini ve deneyimleyerek öğrenmeyi amaçlayan bu tür etkinliklerde yer almayı önemsediklerini belirten Aytac, “Biz istiyoruz ki, çocuklarımız ülkemizin zengin enerji kaynakları olan rüzgar, güneş ve hidroelektrik enerji kaynaklarını yakından tanısın. Kendilerinin yaptıkları bu ürünlerle konuya yönelik farkındalıkları artsın” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica