Siyaset

Ümit Özdağ ile Süleyman Soylu Arasında Küfürleşme

Ümit Özdağ ile Süleyman Soylu Arasında Küfürleşme

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile küfürleştiklerini söylemesi gündem oldu. Gazeteci Barış Pehlivan ikili arasındaki görüşmenin detaylarını anlattı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile küfürleştiklerini söyledi. Özdağ, “Karşıma çıkacağını söyledin. Hadi bakalım. Yeri ve zamanı sen belirle” dedi.

Halk TV‘de yayınlanan ‘Açıkça’ programında konuşan gazeteci Barış Pehlivan söz konusu görüşmenin detayları hakkında bilgi verdi.

Pehlivan görüşme ile ilgili aldığı duyumları şöyle aktardı:

“Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında uzun süredir devam eden polemik ve tartışma var. Bu tartışma o kadar büyük bir seviyeye geldi ki Ümit Özdağ, kendi ailesine hakaret edildiğini düşünerek bizzat Süleyman Soylu’yla fiziken karşı karşıya geleceğine dair iddiada bulundu ve İçişleri Bakanlığı’na gideceğini söyledi. Ancak polisler izin vermedi. Süleyman Soylu da dışarı çıkmadı. Özdağ da Meclis önünde basın açıklaması yaptı. Bu sosyal medya üzerinden ve basınla polemik devam etti. En son biliyorsunuz ki Türkiye’de vatandaşlık verilen Suriyeliler üzerinden Mustafa Sandal’ın bile adının karıştığı bir tartışma yaşandı. Bu mesajın perde arkası nedir? Ümit Özdağ cephesine yakın insanlarla konuştuğumda bu mesajın perde arkasına dair şu iddialarda bulunuyorlar: Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen bazı sosyal medya hesapları ve haber siteleri var. Bu sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde Zafer Partisi ve Ümit Özdağ aleyhine düzenli olarak yayıncılık yapılıyor. Özdağ cephesinin bakışı bu. Hem Özdağ’ın hem de Özdağ’ın partisindeki bazı yöneticilerin özel hayatına dair bazı iddialara kadar gelmiş. Zafer Partisi’ne yönetici olan bazı insanların ilişkilerine kadar gelmiş.”

Pehlivan, devamla şu ifadeleri kullandı:

“Ümit Özdağ cephesi bazı sosyal medya trollerinin bel altı haber metinleriyle kendisini ve partisinin yöneticilerinin yıpratılmaya çalışılmasında Süleyman Soylu’nun bağlantılı olduğunu düşünmüş.

Özdağ, bunun üzerine daha önce bir AKP milletvekili aracılığıyla böyle haberler yapılmaması yönünde Soylu’ya haber göndermiş.

Son 1-2 gün içinde benzeri bir bel altı operasyonu gözlemleyince iddia odur ki Süleyman Soylu’ya WhatsApp’tan bir mesaj atıyor. O WhatsApp mesajında, ‘Bu siyaset değildir, böyle siyaset yapılmaz’ diyerek sert bir şekilde bu yayıncılığın iftira olduğunu ve böyle yapmaması gerektiğini belirtiyor. Tırnak içi bilmiyorum, size ana fikri anlatıyorum. ‘Ben de bildiklerimi anlatırım’ gibilerinden aslında üstü kapalı bir uyarıda da bulunuyor Ümit Özdağ Süleyman Soylu’ya karşı.

Deniyor ki bundan sonra Süleyman Soylu, Ümit Özdağ’ı aramış ve iddia odur ki Soylu, Özdağ’a küfür etmeye başlamış ve karşılıklı küfürler yaşanmış. Özdağ, ‘çık karşıma’ demiş, Soylu da ‘Bir gün karşına çıkacağım’ mesajı vermiş. Süleyman Soylu bazı uyarılarda bulunmuş, Ümit Özdağ, senden korkmuyorum mesajı vermeye çalışmış. Telefon böyle kapatılmış. Zafer Partisi ve Ümit Özdağ cephesinden gelen kulisler bu yönde.”

İLK GERİLİM DEĞİL: ÖZDAĞ, BAKANLIK ÖNÜNE GİTMİŞTİ

Mayıs ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir televizyon programında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında söylediği, “operasyon çocuğu” sözleri sonrası Özdağ, İçişleri Bakanlığı’nın önüne gitmişti.

Alana yaklaştırılmayan Özdağ sonrasında basın açıklaması yapmıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica