Raporlar

Ünsal Ban adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Ünsal Ban adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Sedat Peker‘in iddialarıyla gündeme gelen eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, karara itiraz etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, “konutu terk etmeme” adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlanan Ban ve beraberindeki 3 şüpheli, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Adliyeye getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüpheli Ban “konutu terk etmeme”, diğer şüpheliler ise farklı adli kontrol şartı hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın “konutu terk etmeme” adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına itiraz etti.

Nöbetçi asliye ceza mahkemesine sunulan itiraz dilekçesinde, Ban hakkında 29 Ağustos’ta gözaltı kararı verildiği ancak ikametgahında bulunmayan şüphelinin yurt dışına kaçmaya çalışırken Muğla’da yakalandığına dikkat çekildi.

Ban’ın kaçma şüphesinin devam ettiği, bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı vurgulanan dilekçede, şüphelinin yeniden tutuklanması talep edildi.

SORUŞTURMA

Şüpheli Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü elebaşıyla paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları nedeniyle 29 Ağustos’ta gözaltı kararı verildi.

Aynı gün yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla’nın Milas ilçesinde şoförü Ahmet K. ile yakalanan Ban, kara yoluyla Ankara’ya getirildi.

Ahmet K’nin Gölbaşı ilçesindeki evine arama yapmak için giden polis ekipleri, zanlının eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H’yi bazı evrak ve dijital materyali bahçede yakarken yakaladı.

Bu eylemleri nedeniyle söz konusu isimler de soruşturmaya dahil edildi.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun adının geçtiği iddialarda bulunmuştu.

Peker, ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Taşkesenlioğlu’nun yer aldığı ve Ünsal Ban’ın çektiğini belirttiği bir videoyu paylaşmıştı. Peker, “Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti’nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı” ifadelerini kullanmıştı.

Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker’in iddialarını kabul etmiş ancak videoyu kendisinin göndermediğini belirtmişti.

Ünsal Ban daha sonra, Muğla’nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica