Mustafa Göksel

Usta sanatçımız ve öğretmenimiz aramızdan ayrıldı

Usta sanatçımız ve öğretmenimiz aramızdan ayrıldı Nereden baksanız 35 yıllık bir birikim. Türkiye aslında onu iner misin çıkarmışın yarışmasının mimarı olarak tanıdı. Sahne hayatı yarışmalar vs. Bunun yanında yönetmiş olduğu birçok tiyatro oyunu ve eseri de başarılarına renk katmıştır. Usta sanatçımız ve öğretmenimiz aramızdan ayrıldı yorum/haber

Usta sanatçımız ve öğretmenimiz aramızdan ayrıldı

Bu hafta ve özellikle bugün lafa nereden başlayacağım bilmiyorum. Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Acımı anlatamam çünkü tarifi yok. Çok değerli usta sanatçımız ve eğitim camiasının medarı iftiharı Ümit Öğretmenimiz. Canımız ciğerimiz Ümit çelik’i kaybetmenin sonsuz derin üzüntüsünü kalpten yaşıyoruz. Bir şok yaşıyoruz.

Ümit Çelik 1960 yılında doğan değerli hocamız ömrünü çocukluktan gençliğinden beri Kocaeli’ ne şehrine ve sanata adamış değerli bir usta. Onu nasıl anlatsak ki Nerede bir ödül gecesi olsun. Nerede bir federasyon, dernek veyahut bir vakfın açılış dayanışma geceleri veyahut konserleri olsun sunucu olarak sahnede hep onu gördük. Yılların ses sanatçılığı ve sahne hayatı boyunca nice etkinliklerle başarılara imza attı.

Sanatçı Ümit Çelik

Nereden baksanız 35 yıllık bir birikim. Türkiye aslında onu iner misin çıkarmışın yarışmasının mimarı olarak tanıdı. Sahne hayatı yarışmalar vs. Bunun yanında yönetmiş olduğu birçok tiyatro oyunu ve eseri de başarılarına renk katmıştır.

Türkiye’nin en büyük efsane dizisi olan ve küçüklüğümüzün mutluluğu olarak tek kanallı dönemde TRT ekranlarında bizlerle buluşan Perihan Abla dizisinin finali olan o efsane son bölümünde izlemiştik. Daha sonra birçok projelerde, ekranlarda kendisini görsekte, o bölümü yıllar sonra bulduk ama kendisine vermemiz kısmet olmadı.

Rutkay Aziz ve Ümit Çelik

Endüstri Meslek Lisesi hayatının diğer yarısıydı…

Ümit hocam birçok cast şirketlerinde koordinatörlük oyuncu koçluğu gibi görevlerde bulunarak neredeyse Kocaeli halkını film ve dizi setleri ile tanıştıran ender sanatçılardan biridir. Kocaeli’ n den Türkiye’ ye açılan bir kapı oldu. Sanat camiasında çalıştığı birçok isim ve kariyerin yanında sevilmesinde en büyük etken olan başka bir dalı daha var ki oda diğer mesleği. Sanat camiası kadar eğitim camiasında da parmakla gösterilen herkesin sevdiği bir değerli öğretmenimiz olması tabi ki. Kocaeli Endüstri Meslek Lisesi’nin demirbaşı sayılabilecek iş ve teknik bölümü öğretmeni ve atölye sorumlusu olarak yüzlerce öğrenciye zanaat ve envai çeşit alet edevat ve makine üretmesini sağlayarak ne öğrenciler yetişti ve şimdi sanat camiasındaki sevgili dostları ve arkadaşları olan bizler kadar okulu ve sevilen öğrencileri de öksüz kaldı.

Sanatçı İlker Ayrık ve Ümit Çelik

“Hiçbir zaman şehrime küsmedim”

Size kendisi ile birlikte bir anımı anlatayım. Bir gün Değerli Kocaeli Üniversitesinden Devlet konservatuarı bölüm başkanı ve benim de hocalarımdan Bursa Devlet Tiyatrosundan Hallice Sinan Taşkan Hocam ve Ümit Çelik hocam da var. TRT’nin yapacağı bir çocuk programı için hocamın küçük bir öğrencisine seslendirme ve deneme kaydı alırlarken stüdyoda dedim ki az mı emek verdiniz ikinizde şu sanata dedim. Ve Ümit Hocamdan şu cevabı aldım. Evlat şu Kocaeli’nde şu koca şehirde iyiliğimin ve hayrımın dokunmadığı yardımına koşmadığım insan kalmamıştır fakat çoğuna yaranamasam da hiçbir zaman şehrime küsmedim bu şehri bırakmadım diyerek bağlılığından da kopmadığını gösterdi.

Sanatçı ve eğitimci kimliğinin yanında elinden geldiğince tüm yardımlaşma ve sosyal sorumluluk projelerinde ve etkinliklerinde aktif rol alarak. Gerek Kocaeli, gerek Tüm Türkiye’ de birçok ihtiyaç sahibinin her daim yanında olarak herkese yardım elini uzatmaktan kaçınmamıştır hiçbir zaman.

Daha birkaç gün önce Annesini kaybetmişti…

Ümit Çelik ağabeyimiz geçirdiği kalp rahatsızlığı dolayısıyla Kocaeli İzmit Konak hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı günden itibaren biz arkadaşları ve dostları başından ayrılmamıştık oysaki. Bir kaç gün önce vefat eden annesinin cenazesinden haberi bile olmadan kendisi de yanına gidiverdi aniden bizleri boynu bükük bırakarak. İnşallah orada bir araya gelerek buluşurlar. Hıçkırıklar ve üzüntüler içinde yazımı burada noktalıyorum. Tüm hepimizin, sanat ve eğitim camiamızın başı sağolsun…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica