İGF

Uzay Mühendisleri Sivas’tan yetişecek!

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nın ülkeye birçok alanda önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

SİVAS (İGFA) – Savunma sanayi alanında uzmanlaşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile de Milli Uzay Programının bir parçası olmaya aday. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Uzay Mühendisliği Bölümü Türkiye’ye geleceğin mesleği olan nitelikli Uzay Mühendisleri yetiştirecek. 

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Milli Uzay Programının ülkenin kalkınmasına sağlayacağı etkilere değindi. Kul, Amerika Birleşik Devletlerinin gelişmişliğinde en büyük etkenin NASA’nın çalışmaları olduğunu belirterek uzay çalışmalarının sivil teknolojinin gelişiminde de öncülük ettiğini söyledi. 

ÖNCÜLÜK YAPACAK 
Kul yaptığı değerlendirmede, Milli Uzay Programına yönelik eleştirilerin haksızlığına da dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu Milli Uzay Programı Türkiye için elzemdir. Gereksiz olduğunu söyleyenler oldu. Kimileri dedi ki ‘aya gitsek ne olacak’. Birleşik Devletler şuanda teknoloji alanında dünya birincisi. En yakın ülkeler bile 4 kat gerisinde. Nasıl oldu da birleşik teknoloji alanında bu kadar ilerledi? Bunu en temel nedenlerinden birisi NASA’nın yapmış olduğu uzay çalışmalarıdır” dedi.

UZAY MÜHENDİSLERİ YETİŞECEK 
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde Uzay Mühendisliği bölümünün bulunduğunu hatırlatarak, bünyelerindeki bir bölüm faaliyet alanının devletin üst düzey bir hedefle politika üretmesinin üniversiteleri açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica