İGF

Vakalar ve yakıt fiyatları arttı, trafik azaldı!

Türkiye’de son dönemde artan akaryakıt fiyatları özel araç kullanımını azalttı. COVID-19 vakalarında da görülen artış ile birlikte İzmir trafiğinde gözle görülür bir rahatlama oldu.

Hakan TAŞYARAN (İZMİR Radyo Trafik) – Tüm dünyada görülen ekonomik sorunların etkisi Türkiye’ye de olumsuz yönde yansıdı. Dövize bağlı olarak artan akaryakıt fiyatları tüm zamanların zirvesine ulaştı.

Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını ise etkisini sürdürürken, yeni varyantlarla birlikte son dönemde vaka sayılarında ciddi oranda bir artış gözleniyor. Hem artan yakıt masrafları, hem de salgına bağlı olarak karantinaya girenler, bireysel tedbirler ve uzaktan çalışma sistemine yeniden geçilmesi trafiğe de yansıdı.

İZMİR’DE TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALDI

Yakıt fiyatları ve salgının geldiği son durum, İzmir trafiğinde de gözle görülür bir rahatlamaya neden oldu. Radyo Trafik İzmir’in, İzmir Ulaşım Merkezi’nden (İZUM) edindiği bilgilere göre özel araç kullanımı azalırken, toplu taşıma araçlarını kullanım oranında da düşüş görülüyor.

Akaryakıt fiyatlarında 1 – 9 Aralık tarihleri arasında yüzde 6,46, 10 – 19 Aralık tarihleri arasında yüzde 13,59, 20 – 31 Aralık tarihleri arasında ise yüzde 7,25’lik oranda artış gerçekleşti.

Buna bağlı olarak İzmir’de 1 – 9 Aralık tarihlerinde bir önceki haftaya göre araç kullanımında yüzde 3,23 oranında azalış gerçekleşirken, bu tarihler arasında kullanılan toplu ulaşım sayısında yüzde 0,41 oranında artış görüldü.

10 – 19 Aralık tarihlerinde bir önceki haftaya göre araç kullanımında yüzde 24,85 oranında bir azalış oldu. Toplu ulaşım kullanımı ise yüzde 5,83 oranında azaldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica