Genel

Vakıf İş Hanı güzergahı Büyükşehirden onay bekliyor

Vakıf İş Hanı güzergahı Büyükşehirden onay bekliyor

Emirşah Torun: Emeklerimiz boşa gitmesin vatandaşımız mağdur olmasın

Fethiye Caddesi içerisinde bulunan Vakıf İş Hanı’nda yapılacak olan çalışmalarda kullanılacak güzergah için İzmit Belediyesi’nin gösterdiği alan Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmadı. Bölge esnafı İzmit Belediyesi’ne teşekkür ederken Büyükşehir’den kendilerini mağdur etmemesini istedi

İzmit Belediyesi Başkanı Yardımcısı Emirşah Torun, İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği (İKM) Başkanı Murat Öztürk, İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen ve İKM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kahya Fethiye Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Heyet, Fethiye Caddesi içerisinde bulunan Vakıf İş Hanı’nın yeniden yapılacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“ESNAFIMIZI BİLGİLENDİRDİK”

Ziyaret sırasında konuşan İzmit Belediyesi Başkanı Yardımcısı Emirşah Torun, “Fethiye Caddesi Projemize 5 Kasım 2021 tarihinde başladık. Geldiğimiz şu günlerde Fethiye Caddesi’ndeki çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ufak tefek eksikleri tamamlayıp caddemizi halkımızın hizmetine sunacağız. Çalışmalarımıza başlamadan önce Fethiye Caddesi’nde bütün kurumlarımızı, vatandaşlarımızı, esnafımızı bilgilendirdik. Yapacağımız çalışmalarımızın sekteye uğramaması adına alınması gereken tedbirlerden bahsediyorduk, vatandaşlarımızın bize sağlayacağı kolaylıkları anlatıyorduk, kendilerine sağlayacağımız kolaylıkları onlara anlatıyorduk.

“ESNAFIMIZI MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞTIK”

Fethiye Caddesi esnafına çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız sürecinde faydalarını, yararlarını, desteklerini gördük. Başta İKM Başkanı Murat Bey’in ve çalışma arkadaşlarının büyük desteğini gördük. Gerek esnafımızla bire bir konuşmalarında gerek bizim yanımızda bulunup yaptığımız çalışmaları esnafa iletme konusunda başkanımızın ve Ahmet Bey’in çok büyük desteğini gördük. Esnafımız ile sürekli iletişim halinde olduk. Esnafımızı mağdur etmemeye çalıştık.

“BİRLİKTE YOL ALALIM DEDİK”

Fakat bütün bu çalışmalarımıza rağmen birtakım değişik çalışmalarda işin içine girmiş oldu. Bunlardan bir tanesi de Vakıf İş Hanı’nın yıkılıp yeniden yapılması ile ilgiliydi. Biz bu arkadaşlar ile yapacağımız çalışmalarla ilgili görüşmeler yaptık. Yapacağımız çalışmaların engel olmaması, onlarında bize engel olmamaları adına önlem alınması gerektiğini paylaştık. Esnafımızın bu konuda bilgisi var. Biz bu arkadaşlarla yapacağımız çalışmaların zayi olmaması, emeğimizin boşa gitmemesi adına birlikte yol alalım demiştik.

“BİZDEN GÜZERGAH TALEBİNDE BULUNDULAR”

Geldiğimiz gün itibari ile arkadaşlarımızın bizden talepleri oldu. Şu arkamızda gördüğünüz alanda yeni bir yapı yapılacak. Bu alana yapılacak alan için iş makinalarının girişi ile ilgili bizden güzergah talebinde bulundular. Yaptığımız işin zarar görmemesi adına en uygun güzergahın neresi olabileceği ile ilgili kendileriyle paylaşımda bulunduk. Ancak bir takım yanlış bilgilerin ortada dolandığını duyunca böyle bir açıklama yapma gereği hissettik.

“DİĞER TARAFTA TAŞLAR YERİNE OTURMADI”

Yürüyüş Yolu’ndan çalışmanın yapılacağı alanın uzunluğu 80 metre. Eğer inşaat alanı için iş makinalarının bu güzergahtan verirsek hem az mesafeyi kullandırmış oluyorum hem de yaptığımız işin zarar görmemesi adına gerekli önlemleri almış oluyoruz. Biz Fethiye Caddesi’ndeki ilk çalışmamızı bu bölgede başlattık. Buradaki malzemelerin, çalışmanın kıvamını bulmuş olduğunu görüyoruz. Diğer taraflarda yaptığımız çalışmalarda taşlar henüz tamamen yerine oturmadı. O nedenle o alanlardan geçecek olan ağır tonajlı araçların çalışmalarımıza zarar vereceği için ilk çalıştığımız yerin bu iş için daha uygun olacağını düşündük.

“DİĞER ALANLAR 3 KAT DAHA BÜYÜK”

Fakat diğer kurumlardan gerekli izinleri alamadıklarını beyan ettiler. Bu noktada da Murat Başkanımız bir çalışma yaptı. Esnaflarımızın taleplerini dinledi. Esnaflarımız kesinlikle ikinci bir çalışmaya maruz kalmak istemediklerini beyan etmişler. Biz de en az zarar ile nasıl işin içinden çıkacağımızı düşündük ve bu alanın daha uygun olabileceğini kendilerine ilettik. Bu alanın 80 metre, diğer alanların ise bu alandan yaklaşık 3 kat büyük olmasından dolayı daha uygun olacağını kendilerine beyan ettik.

“ESNAF EN UYGUN ALAN OLDUĞUNU BELİRTTİ”

Buradan çalışmaya başlamalarının bizim açımızdan herhangi bir sorun olmayacağını ifade ettik. Ancak diğer kurum ve birimlerden de gerekli anlayış ve hassasiyeti bekliyoruz. İlgili arkadaşlarda gerekli mercilerle görüşmüşler. Vakıf İş Hanı’nı yapacak olan arkadaşlarımızın da mağdur olmamasını sağlayacağız. İzmit Belediyesi olarak hiçbir esnaf arkadaşımızın mağdur olmaması için üzerime düşen ne varsa yaptığımızı ve yapmakta olduğumuzu söylüyoruz. Bölge esnaflarımızda bu çalışma için bizim gösterdiğimiz alanın en uygun alan olduğunu belirtiyorlar. Emeklerimiz boşa gitmesin, vatandaşımız mağdur olmasın” dedi.

“ÇALIŞMALARIN YÜZDE 95’İ BİTTİ”

Torun’un ardından söz alan İKM Başkanı Murat Öztürk, “Bu süreçte İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibi esnaf arkadaşlara çok yardımcı oldu. Bu konuda çok teşekkür ediyorum. Hepimiz yanı gemideyiz. Birimizin zarar görmesi demek bütün esnaf arkadaşlarımızın zarar görmesi demektir. Biz zaten Yürüyüş Yolu ve Fethiye Caddesi yapılırken Fethiye Caddesi’nin daha sıkıntılı bir süreci olacağını biliyorduk. Çünkü çalışma alanı olarak küçük. Verilen süre anlamında çalışmaların yüzde 95’i bitti. Fethiye Caddesi’ndeki çalışmaların sona geldik.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Vakıf İş Hanı’nın, Fethiye Caddesi’nde çalışmalar ile aynı anda yıkılıp yeniden yapılması hem esnafımızı hem de İzmit Belediyesi’ni zora sokmuştur. Esnafımızın mağdur olmaması adına ruhsat işlerini İzmit Belediyesi çok kısa sürede halletti. Bu konuda da size çok teşekkür ediyorum. İzmit Belediye Başkanımız ile görüştüm. Esnafımız çalışmalar için sizden destek bekliyor dedim. Başkanımız da, ‘Bugüne kadar nasıl esnaf arkadaşlarımıza destek verdiysek bundan sonra da aynı şekilde destek vermeye devam ederiz’ dedi. Kendisine çok teşekkür ederiz.

“BÜYÜKŞEHİR’DEN RİCA EDİYORUZ”

Fethiye Caddesi’nin postane, eski vergi dairesi tarafındaki çalışmaların henüz tamamlanmamasından dolayı ağır taşıtlar oradan giremiyor. Esnafımızda ağır tonajlı araçların İnönü Caddesi tarafından girmesini istemiyor. Şu anda en uygun yer Yürüyüş Yolu tarafı. Ama Büyükşehir Belediyesi iş makinalarının buradan girmesine izin vermiyor. İzmit Belediyesi ile ilgili sıkıntı yok. Esnaflar olarak çok yorulduk. Esnaflar olarak Büyükşehir Belediyesi’nden rica ediyoruz. İzmit Belediyesi taşın altına elini koydu. Dün İzmit Belediyesi AK Partili Meclis Üyeleri ile görüştüm. Büyükşehir’in izin vermesi için kendilerinden ricacı oldum. Bana yardımcı olacaklarına dair söz verdiler” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica