Genel

Valelerin saldırısına uğradı

Valelerin saldırısına uğradı Valelerin saldırısına uğrayan Nezire C: En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum dedi. Valelerin saldırısına uğradı detaylar haberimizde…

Valelerin saldırısına uğradı

Savcılık, Bodrum’da otomobille beach cluba giden Nezire C.’ye saldıran valeler K.S. ve S.S. ile işletme müdürü E.G.’yi ifadeye çağırdı. İfadelerinin ardından açıklama yapan valeler kadın sürücüyü suçladı. Nezire C. ise “Bodrum gibi bir yerde böyle bir tesise bu tür valeler yakışmıyor, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Nezire C.’nin otomobille beach cluba giderken tartıştığı valenin saldırısına uğraması üzerine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, tesis müdürü ile iki valenin ifadeleri alındı. Nezire C. kendisine saldıran şahıs ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediğini söyledi. Valelerin saldırısına uğradı

Geçen cumartesi günü yaşanan olayda, Yalıkavak Mahallesi Küdür Yarımadası’ndaki bir beach cluba otomobille giden Nezire C. mekanda çalışan valenin saldırısına uğradı. Kadın sürücüye hakaret eden vale, ‘Keşke erkek olsaydın görürdün’ diyerek tehdit etti. O anları, araçta bulunanlardan biri, cep telefonunun kamerasıyla kaydedip, sosyal medyada paylaştı. Görüntüler internet ortamında büyük tepki görürken, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

İşletme Müdürü E.G., kadın sürücüye ‘in aşağı’ diye bağıran vale K.S. (38) ile yanındaki vale S.S.’nin (33) ifadesine başvuruldu. Üç kişi emniyet müdürlüğüne giderek ifade verdi. Valelerin saldırısına uğradı

‘Görüntüleri savcılığa teslim ettik’

Vale S.S. yaptığı açıklamada kendisini şöyle savundu: “30 saniyelik görüntülerle 15 yıllık mesleğimizi karalamaya ve hüküm vermeye çalışıyorlar. Olay o görüntülerden tam 30 dakika önce başladı. Sürücü kadın, beach cluba geldiğinde otoparkın kuralları olduğunu aracı yerleştirmek istediğimizi söyledik. Aracı istediği yere koyacağını söyleyince, tartışma çıktı. Tesisin belirli kuralları olduğunu, kalabalık olması nedeniyle sıkıntı yaşanabildiğini söyledik. Kibarca davrandık, bu işten ekmek yiyoruz. Yıllardır başımıza ilk kez böyle bir olay geliyor. Ardından ikna olmayarak kadın sürücü tesisten çıktı. 2 dakika sonra daha kızgın vaziyette geri döndü. Bu kez bir yandan tartışırken, bir yandan da diğer konuklarımızın giriş yapacağı yolu aracıyla kapattı. Bir yandan aracını çekmezken, bir yandan da arkadaşım K.S ve bana ağza alınmayacak hakaret ve küfürler ediyordu. Çok sabırlı davrandık, adeta bizi tahrik etmek için geri dönmüştü. Tüm bunlar tesisimizin 3-4 kamerasında yarım saatlik görüntü şeklinde var. Biz bu görüntüleri Savcılığa teslim ettik. O görüntülerde olay her şeyiyle ortada. Kimin kime ne yaptığı belli. Emniyete ifade vermeye gittiğimizde şikayetçi olmadığını öğrenince gerçekten şok olduk. Yargı süreci her şeyi ortaya çıkaracak.”

‘Personelimiz çok sabırlı davranmış’

İşletme müdürü E.G. ise şunları söyledi: “Görüntüleri yarım saat inceledik. Bizim personelimiz çok sabırlı davranmış ancak sonunda istenmeyen olaylar olmuş. Tabii ki üzüntülüyüz. Çünkü tam 20 yıldır turizme hizmet veriyoruz. Burada bu ve benzeri hiç bir olay yaşanmadı. Olayın ardından K.S. arkadaşımızı dinlendiriyoruz. Emniyete ifadeler verildi. Elimizdeki kamera kayıtlarını da teslim ettik. Yargı süreci başladı. Yargılama süresinin ardından biz de açıklama yapacağız. Kadından şikayetçi olmadık.”

Olayda otomobil sürücüsü ve yanındaki kadın arkadaşının kimliklerinin tespit edildiği ve olay günü İstanbul’a dönmeleri nedeniyle ifadelerinin alınamadığı her iki kadının da ayın 19’unda Bodruma gelerek ilçe emniyet müdürlüğünde ifade verecekleri öğrenildi.

Valelerin saldırısına uğrayan Nezire C. ise İstanbul’da özel bir firmada satış temsilcisi olarak çalıştığını ve 2 yeğeni ile birlikte 2 günlüğüne Bodrum’a tatile gittiğini söyledi. Nezire C., o gün plajda iyi bir yer bulabilmek için erken saatte yola çıktıklarını belirttikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Yeğenimin biri ile beach cluba girişimizde kapıdaki valelere rica ettik arabayı kolay bir yere koysunlar diye. Çünkü ’15 dakika sonra tekrar çıkıp, otogara gidip yeğenimi alacağım ve sonra yine geleceğim’ dedim. Eşyalarımızı yerleştirdikten sonra diğer yeğenimi almak için arabamın başına geldiğimde benden otopark ücreti istediler, ben de tamamen gitmiyorum eşyalarım burada, geri geleceğim dedim. Ücreti vermezsen bir daha geri gelemezsin dediler, ben de bu konuyu yönetimle konuşurum ücreti de veririm dedim. Otogara gittim.”

“Seni kucağıma alır götürürüm dedi”

Nezire C. otargadan döndükten sonra olanlara ilişkinse şunları söyledi: “İkinci yeğenimi alıp geri geldiğimde arabamı parka beni de içeriye almayacaklarını söylediler. Ben de yönetimle görüşüp bu sorunu çözmek istedim ancak kimseye ulaşamadım. Aracımın içinde iken tartışma başladı, yeğenim de arkada oturuyordu, o anda ‘Arkadaki araçlar geçsin, çek arabanı dışarı çık’ dediler. Ben de çıkmak istemedim çünkü eşyalarım içerideydi ve valeler beni almak istemiyordu. Tartışma büyüdü, o anda ‘Seni kucağıma alır götürürüm’ dedi valenin biri, ‘Sen de nereye götürüyorsun adliyeye mi’ dedim.

‘Bana ‘fahişe’ diye bağırınca küfür etmeye başladım’

Nezire C. sonrasına ilişkinse şunları aktardı: “İki günlük tatilimiz var, zehir etmeyelim diye sabırlı davranıyorduk. O anda birisi de bana ‘Fahişe’ diye bağırınca beynim döndü ben de küfür etmeye başladım. Evet küfür ettim, ardından bana saldırınca da küfür ettim, çünkü sinirden ağlamaya başlamıştım. Şu anda bir ay önceden programlı işlerim için İzmir’deyim ve sonra İstanbul’a geçeceğim. Olayda bana saldıran ve hakaretler eden iki vale işten atılmadıkça, tesis bu yaşadıklarımdan ötürü özür dilemedikçe davacı olmaktan vazgeçmeyeceğim. Şu anda ben ve iki yeğenim ifadelerimizi vermedik, ya İstanbul’dan ya da Bodrum’a gelerek vereceğiz. Avukatım ile görüşmelerim devam ediyor. Ancak bu olay nedeniyle benim ve yeğenlerimin psikoloji bozuldu. Bodrum gibi bir yerde böyle bir tesise bu tür valeler yakışmıyor, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica