İGF

Vali Demirtaş: “Mardinlilerin yüzünü güldüreceğiz”

Mardin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, devam eden projeler ve yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şehmus EDİS (MARDİN HABER)

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı ziyarette 2021 yılı için hedeflerini ve sır bekleyen yatırımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Demirtaş’ı  Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve  Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Küresel Gazeteciler Konseyi Mardin Temsilcisi Adnan Avuka, DHA Mardin İl Temsilcisi Selim Kaya, Mardin Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Murat Akgül ve İHA Mardin temsilcisi Kübra Nur Atik ile ulusal ve yerel medya temsilcileri karşıladı.

Mardin’de halkın sağlığı, yaşam konforu ve memnuniyetini baz alan insan odaklı bir çalışma programını uygulamaya çalıştıklarını kaydeden Vali Demirtaş, gerek Valilik Yatırım İzleme Programı gerekse de Büyükşehir Belediyesi olarak yaz aylarını dolu dolu geçirecek yoğun bir çalışma programının arifesinde olduklarını ifade ederek, kadim şehir Mardin’in alt yapı ve üst yapıyla ilgili planlanan önemli projelerin önümüzdeki dönemde yatırıma dönüştürüleceğini kaydetti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanında durmadan çalıştığına dikkati çeken Vali Demirtaş, alt yapı ve üst yapı hizmetlerine ciddi anlamda ödenek ayırdıklarını, özellikle Artuklu için merkezde ve ilçelerde yapacağımız yatırımlarla 2021 yılında Mardinlilerin yüzlerini güldüreceklerini söyledi.

“MARDİN- MİDYAT KARAYOLU İHALESİ YAPILDI”

Mardin- Midyat karayolunun da ihalesinin ve sözleşmesinin tamamlandığını müjdeleyen Demirtaş,  Antik Kent Mardin’de görüntü kirliliğine neden olan yapıların ve yıkılma tehlikesi arz eden binaların yıkılması için çalışmaların da en kısa zamanda başlayacağını kaydetti.

Kentin en büyük sorunlarından biri olan araç park sorununun çözümü noktasında da ciddi çalışmaları olduğuna dikkat çeken Demirtaş, her halk pazarı kuracaklarını anlatarak, “Küçük Sanayi Sitesi olmayan ilçelerimiz kalmayacak. Her ilçemizde de halk pazarı kuracağız. Bu alandaki planlamalarımız tamamladık, çalışmalarımıza başlayacağız. Kreş ihtiyacı olan ilçelerimizde kreş projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“PROJE EKİBİ KURDUK”

Bu arada Mardin genelinde sürdürdükleri ilçe ziyaretlerinde vatandaşların talep ve isteklerini aldıklarını da anlatan Vali Demirtaş, ihtiyaç duyulan alanların kurdukları proje ekibi tarafından projelendirildiğini söyledi. Artuklu ilçesinde 90 dekar alan üzerinde donanımlı, kiracısı ve işyeri olmayan, halka açık milletin hizmetinde olacak şekilde bir “Millet Bahçesi” oluşturulacağını söyleyen Demirtaş, yine Artuklu’da ilçe merkezinde tarihi doku içinde bulunan birinci cadde üzerinde usulüne uygun yapılmayan aydınlatma direklerinin söküleceğini kaydederek, “Firma ile görüşmelerimiz oldu en kısa zamanda direkler sökülecek ve onaylana projeye göre yeniden yapılacak. Mardin’in tarihi dokusuna zarar verecek, görsen kirlilik yaratacak hiçbir proje ve uygulamaya izin vermeyeceğiz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZDAN SABIR…”

Mardin ve Mardinlilerin hak ettiği hizmeti yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyen Vali Demirtaş, köy yollarında, çevre yollarında, içme suyu, alt ve üst yapılarda, insan odaklı ve istihdam oluşturan şeffaf hizmetlerin hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.




Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica