Genel

Vali Hüseyin Aksoy İnternet Gazetesi çalışanlarını ağırladı

Vali Hüseyin Aksoy İnternet Gazetesi çalışanlarını ağırladı… Vali Hüseyin Aksoy  İnternet Gazetesi Derneğini ve İnternet gazetesi çalışanlarını ağırladı. Programa Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Soner Kılıç, Gebze Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ve çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi. detaylar haberimizde…

“Kocaeli’de çalışmaktan memnunum”

Kent gündemine dair açıklamalar da yapan Vali Hüseyin Aksoy; “Zaman zaman beni ziyarete gelen İnternet gazetesi çalışanları vardı. Amacım onları da ağırlamaktı. Bildiğiniz gibi iki yıldır Kocaeli’de çalışmalarımız oluyor. Kocaeli Türkiye’nin çok önemli  şehirlerinden biri. Ben burada görev yapmaktan memnunum. Kocaeli’de; eğitimde, sağlıkta,sosyal alanlarda bir çok çalışmamız oldu ve oluyor.Davetime katılan herkese çok teşekkür ediyorum.Burada ziyaretimiz bir sohbet havasında gerçekleşsin istiyorum, sorularınız varsa almak istiyorum.” diyerek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Vali Aksoy: “Yasanın çıkmasını diliyorum”

Basın mensuplarından gelen;  “Neden İnternet gazeteleri Cumhurbaşkanı’nın programlarına alınmıyor?” sorusuna ise Vali Hüseyin Aksoy; “İnternet medyasına ilişkin herhangi bir kanun düzenlenmedi.Biz de isteriz ki her çalışan İnternet gazetesi her programda yer alabilsin. Dileriz ki bu konuyla ilgili bir kanun çıkar ve hak eden herkes emeğinin karşılığını görür.” dedi.

“Basından istediğimiz haberler için teyit alınması”

Gazetecilere yönelik isteklerini dile getiren Vali Aksoy; “Bizim beklentilerimiz basının haber değeri gördüğü her şeyi yazmasıdır. Ancak bilginin doğruluğu çok önemli. İstediğimiz; yazılanların aslının olup olmadığının teyidinin alınmasıdır. Kulaktan kulağa yayılan bilgilere itimat edilmemesi gerekir.” şeklinde konuştu

Kaplan; “İnternet gazeteleri için Valimizden destek bekliyoruz”

Vali Aksoy’dan sonra sözü olan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ise; “Yazılı basının saat altıdan sonra işi bitiyor ama İnternet gazeteleri 7/24 aktif.Biz internet gazetelerine yapılan ayrımın son bulması için gerekirse bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz ve Sayın Vali’mizden bunun için destek bekliyoruz.” dedi.

Kılıç; “En çok istediğimiz İnternet Yasası”

İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Soner Kılıç ise davetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Derneğimiz ikinci yılını doldurdu,22 üyemiz var ve askıda üyelerimiz var.En çok istediğimiz şey ise ‘İnternet yasası’ .Bunun da ne şekilde çıkacağı çok belli zaten ama benim henüz umudum yok.Çünkü bu,siyasi konjonktüre bağlı bir durum. İnternet Basını’nda çalışanların çoğu başka sektörlerde de çalışıyor. Yazılı basın neredeyse bitti.Olmazsa olmazlardan biri basın yasasının düzenlenmesidir. ” şeklinde konuştu.

“Korsan çalışanların önüne geçilmeli”

Kılıç sözlerini ; “Basın İlan Kurumu’ndan alacağımız pay çok önemli.Şu an kayıt altında olan İnternet gazeteleri personel çalıştırıyorlar ve ciddi maliyetleri var.Burada yapılması gereken korsan çalışanların önüne geçmek.Sonuç olarak İnternet gazeteleri olarak ciddi sorunlarımız var.Bu yasayı oturup beklersek,çok bekleriz.Toplu ilan alımı gibi birtakım önlemler almamız gerekli.Yasayı bekleyene kadar bu sıkıntıyı aşmamızın tek yolu Sayın Vali’mizin,yazılı basına uygulanan hakların bizlere de tanınmasını sağlamasıdır.Mesela çağırılmadığımız programlara çağırılmak gibi.Burada Sayın Vali’mize düşen görev; bizi çemberin dışında kalmaktan kurtarmaktır.” şeklinde tamamladı.

Altun: İnternet Gazeteciliğine yapılan ayrımcılık bitsin”

Gebze Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Levent Altun ise; “Tüm siyasi parti çalışanlarına, milletvekillerine sesleniyoruz; hepimiz İnternet medyası ayrımcılığının ortadan kalkmasını bekliyoruz. Resmi ilanlardan yararlanmak İnternet medyasında çalışan kardeşlerimizin de hakkı.İnternet gazetelerinin,yazılı basınla eşit haklara kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu kanuni düzenlemenin derhal çıkması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Samimi bir sohbet havasında geçen program,katılımcıların Vali Aksoy’a yönelttikleri sorularla devam etti.

Haber: Yasemin KAYA

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica