Raporlar

Vali Yavuz: “Eğitimin En Önemli Özelliği Milli Olmasıdır”

Vali Yavuz: “Eğitimin En Önemli Özelliği Milli Olmasıdır”

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Açılış Töreni, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi

23 Nisan İlkokulu’nda gerçekleşen törene; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Yaşar Çakmak, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, okul müdürü ve öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.

Tören öncesi öğrenciler, büyük bir coşkuyla karşıladıkları Vali Seddar Yavuz’a çiçek takdiminde bulundular. 23 Nisan İlkokulu 3-B Sınıfı öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin Adıyaman ve Karadeniz yörelerine ait sergiledikleri potpori gösteri ile başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker birer konuşma gerçekleştirdiler.

Yeni Eğitim Öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada; “Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başta Aziz Milletimize, evlatlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını, başarılı geçmesini temenni ediyor, hepinizi bir kez daha hürmetle selamlıyorum.

Uluslararası Rekabette En Önemli Hususlardan ve Alanlardan Bir Tanesi Eğitimdir

Artık Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bilim ve teknoloji ürettiğini belirten Vali Yavuz; 1995 yılında yapılan, daha sonra görülen lüzum üzerine yıkarak bu sene yeniden eğitim öğretime açtığımız okulumuzun öncelikle evlatlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Eğitim aslında sadece bireysel anlamda bir değişim ve gelişimi ifade etmiyor, aynı zamanda ulusların hür ve bağımsız yaşamasını, refahını da belirliyor. Bu anlamda uluslararası rekabette en önemli hususlardan ve alanlardan bir tanesi elbette eğitimdir. Bu nedenle ister en gelişmiş ülke olsun, ister gelişmekte olan ülkeler olsun hepsinin tartıştığı en önemli husus eğitim sistemleridir. Acaba çocuklarımızı nasıl eğitirsek, nasıl bir müfredat uygularsak daha müreffeh ve refah içerisinde yaşarız diye bunları tartışıyor ve çözümler üretmeye gayret ediyor. Kurtuluş savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefi ortaya koymuştur. Bu hedefler elbette hür ve bağımsız yaşamanın temel koşuludur. Eğer teknoloji üretmiyorsanız, semboller üretmiyorsanız, başkalarının ürettiği teknoloji ve sembolleri kullanıyorsanız kendinize güvenemezsiniz ve hür ve bağımsız yaşamada ciddi sorunlar yaşarsınız. İşte tam da yaşadığımız sorunlardan bir tanesi budur. Yüz yıldır bu yolculuğu hep beraber sürdürüyoruz ve hamd olsun ki artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti bilim ve teknoloji üretiyor, bu alanda kendisini ortaya koyuyor.

Halk Eğitim Merkezi Çalışmalarına Çok Önem Veriyoruz

İlimizde 1460 okulda 463 bin öğrenci ve 30 bine yaklaşan öğretmen ordumuzla çocuklarımızı geleceğimize daha iyi hazırlayacaklarını belirten Vali Yavuz; Bugün itibariyle 1460 okulumuzda yaklaşık 463 bin öğrencimizle ve 30 bine yaklaşan öğretmen kadromuzla inşallah çocuklarımızı geleceğimize daha iyi hazırlayacağız. Bugün itibariyle derslik başına düşen öğrenci sayımız Kocaeli ilimizde 23, şube başına düşen öğrenci sayımız 24 ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ise 15’dir. Her 100 öğrencimizden 37 tanesi meslek okullarında eğitim görüyor ve ilk defa bu yıl içerisinde temel eğitim kurumlarımız dahil olmak üzere ihtiyaçların karşılanması için 20 milyon TL civarında bir ödenek tahsis edilmiştir. Ayrıca okullarımızın temizlik personeli ihtiyacını karşılamak üzere 1350 personelimiz göreve başlamıştır. Halk Eğitim merkezi çalışmalarına çok önem veriyoruz. 2022 yılı içerisinde 233 bin 505 vatandaşımıza Halk Eğitim kurslarında eğitim vermiş bulunuyoruz. 18 Haziran 2020 yani benim göreve başladığım tarihten 24 Ağustos 2022 tarihine kadar toplam 44 eğitim kurumunu yaklaşık 1 milyar 684 milyon TL harcayarak eğitim ve öğretim hizmetine açtık. Bu gerçekten önemli bir rakamı ifade ediyor. Eski Türkiye’de olsa on yıllarda bu rakamlara ulaşmak mümkün olmazdı. Ayrıca bugün itibariyle 14 eğitim kurumunun şu anda inşaatı devam ediyor ve bunların yaklaşık maliyeti ise 260 milyon TL civarında. Şu anda sözleşme yada ihale aşamasında bulunan 21 adet eğitim kurumumuzun çalışmaları devam ediyor, en kısa zamanda bu ihaleleri de yapmayı planlıyoruz.

2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılında 3 Milyon 600 Bin Ücretsiz Ders Kitabıyla Çocuklarımız Buluştu

Hayırsever desteğinin sağlanması bakımından önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Vali Yavuz; Bu şehir elbette bilim, sanayi ve teknoloji şehri. Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden bir tanesi. Dolayısıyla hayırsever desteğinin sağlanması bakımından önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kıymetli Kaymakamlarımızla, Belediye Başkanlarımızla, İl Müdürümüzle, hayırseverlerimizle işbirliği yapıyoruz. Görev dönemimde bugün itibariyle 675 milyon TL’lik hayırsever desteğini ilimize kazandırmış bulunuyoruz. Bu bölge deprem bölgesi. Okullarımızın depreme dayanıklı hale getirilmesi için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede yine bugün itibariyle 5 okulumuz deprem riskine karşı yıkılmış, tekrar yapımına başlanmıştır. Ayrıca bu yıl Haziran ayı içerisinde 15 okulumuz deprem güçlendirilmesi için boşaltılmış bulunuyor, bunlarında deprem güçlendirilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bunun içinde 340 milyon TL civarında bir ödeneği şuanda tahsis etmiş bulunuyoruz. Ayrıca okullarımızın eğitim ve öğretime hazırlanması için özellikle çeşitli onarım faaliyetleri için de yaklaşık 66 milyon TL civarında bir harcama yapmış bulunuyoruz. Hepinizin bildiği gibi birçok çalışmayı bir arada yürütüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle kütüphane sayımızı artırıyor ve kitap sayısını Türkiye tarihinde görülmemiş oranlara yükseltmeye devam ediyoruz. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 3 milyon 600 bin ücretsiz ders kitabı ile 2 milyon 402 bin yardımcı kaynak kitabını da bugün itibariyle çocuklarımıza teslim etmiş bulunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Son 20 Yılda Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Özellikle Eğitim Alanında Önemli Bir Değişimi ve Dönüşümü Ortaya Koymuştur

Çocuklarımızı milli ve manevi değerler ile buluşturmamız gerektiğini ifade eden Vali Yavuz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda olduğu gibi ama özellikle de eğitim alanında önemli bir değişimi ve dönüşümü ortaya koymuştur. Biraz önce ifade ettiğim rakamlar bile tek başına, ilimizde ne kadar büyük hizmetler yapıldığının çok açık bir göstergesidir. Şu an için 1,5 milyarlık eğitim yatırımımız devam ediyor. Bunları inşallah önümüzdeki sene içerisinde evlatlarımızın hizmetine sunacağız ve evlatlarımızı geleceğe en güzel bir şekilde hazırlayacağız. Eğitimin en önemli özelliği milli olmasıdır. Eğer devletimizin yanında duramıyorsak, Ay Yıldızlı Al Bayrağımıza kem gözlerle bakanlara karşı dimdik duramıyorsak eğitimin niteliği tartışılır hale gelir. O yüzden eğitimin milli olması Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her şartta yanında bulunulması bizim olmazsa olmazımızdır. Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı gördüğü zaman gözleri yaşaran, İstiklal Marşımızı duyduğu zaman tüyleri diken diken olan bir nesli biz inşa etmek zorundayız. Bu ülkeyi hür ve bağımsız yaşatacağız. Hiçbir kimsenin, hiçbir ülkenin hiçbir grubun tasallutuna müsaade etmeyeceğiz. İşte eğitimin milli olmasının en önemli hususu da budur. Bunu yapabilmemiz için de elbette çocuklarımızı milli ve manevi değerler ile buluşturmamız gerekiyor. O yüzden de biz bilimin yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Öğretmek, öğrenmek eğer yeterli olsaydı bugün dünyada refahın ve huzurun artması gerekirdi. Dünyada refah ve huzur artmıyor aksine insanlar katledilmeye devam ediyor. Demek ki eksik olan bir şey var. Vicdan, merhamet, şefkat ve sevgi eksik. İşte eğitimin bir başka özelliği de insanın kalbini yumuşatmasıdır. O açıdan iyilikleri, güzellikleri çoğaltmaya hepimizin daha fazla ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Eğer bu topraklarda daha fazla bedel ödemek istemiyorsak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye, Ay Yıldızlı Al Bayrağımız etrafında toparlanmaya, ulusal çıkarlarımızı korumaya ihtiyacımız var. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek geçmişte ödediğimiz bedelleri ödemeyiz, hür ve bağımsız olarak yaşarız. Bu duygu ve düşüncelerle evlatlarımıza bir kez daha eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Büyük bir fedakarlıkla çocuklarımızı yetiştiren sevgili öğretmenlerimize bir kez daha minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum. Paydaşlarımız olan, bize katkıda bulunan Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediyemize, Kaymakamlarımıza, İlçe Belediyelerimize, hayırseverlerimize, emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” diyen Vali Seddar Yavuz, yeni Eğitim Öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ilk ders zilini çaldılar.

23 Nisan İlkokulu’nun sınıflarını gezen Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek, onlara çeşitli hediyeler verdiler ve günün anısına fotoğraf çektirdiler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica