Siyaset

Vatan Partisi: “AYM elini çabuk tutsun, HDP ile İşbirliği Kandil ile İşbirliğidir”

Vatan Partisi: “AYM elini çabuk tutsun, HDP ile İşbirliği Kandil ile İşbirliğidir” … Tanhan, “Biz Vatan Partisi olarak başlangıcından bugüne bu mücadelenin sonuna kadar onların yanındayız. Dağda, izde, ovada, vatansız kalmış, ailesiz kalmış, anasız kalmış hiçbir evladımızı bırakmayacağız” dedi. detaylar haberimizde…

Vatan Partisi: “AYM elini çabuk tutsun, HDP ile İşbirliği Kandil ile İşbirliğidir”

Vatan Partisi Diyarbakır Annelerinin yanından seslendi

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç, Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, ve beraberindeki parti heyeti, HDP İl binası önünde evlat nöbeti tutan annelere destek ziyaretinde bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ziyaret sonrasında basın açıklaması yaptı. Korkmazcan yaptığı açıklamada, Diyarbakır annelerinin mücadelesini 21. Yüzyıldaki insanlık mücadelesinin öncülüğü olarak niteledi.

HDP İLE İŞBİRLİĞİ KANDİL İLE İŞBİRLİĞİDİR

Terörün arkasındaki esas gücün eli kanlı Amerikan emperyalizmi olduğunu söyleyen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, “Demokrasi götürecekleri iddiasıyla gittikleri Afganistan’dan tıpış tıpış çekip gidiyorlar, yakında Irak’tan da, Suriye’den de Doğu Akdeniz’den de göndereceğiz onları. Dünya yeni bir barış iklimine girecek. Amerika bu bölgelerden elini çeksin, ortalıkta ne terör ne terörist ne de evinden kaçırılan çocuklar kalır. Annelerin yüreğinde korku da kalmaz. Bunu hep beraber sağlayacağız” dedi.

HDP ile işbirliği yapmanın Kandil’le işbirliği olduğunu anlatan Korkmazcan, TBMM’deki siyasi partilere seslendi. Korkmazcan, “Diyarbakır annelerinin yanına gelsinler ve onları dinlesinler. Eğer bunu bir iki ay içerisinde yapamazlarsa takip ettikleri siyasetle, siyasetin hem çöplüğüne gidecekler hem de tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir. Bu çağrıya uyarlarsa Kandil de Amerika da buna dayanamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

EVLATLARIMIZI PKK’NIN ZULMÜNDEN KURTARACAĞIZ

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı görevine başlayan Ferdi Tanhan da Vatan Partisi’nin bundan sonra Diyarbakır’da daha etkili olacağının müjdesini verdi.

Tanhan, “Diyarbakır annelerimiz burada 663 gündür Vatan nöbeti, evlat nöbeti tutuyor. Onların mücadelesi vatan savaşımıza bir destan olarak yazıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçti, Diyarbakır tarihine geçti, Diyarbakır onların sesiyle uyandı. Biz Vatan Partisi olarak başlangıcından bugüne bu mücadelenin sonuna kadar onların yanındayız. Dağda, izde, ovada, vatansız kalmış, ailesiz kalmış, anasız kalmış hiçbir evladımızı bırakmayacağız. O kardeşlerimizin hepsini buraya getireceğiz. Hürriyet içerisinde, özgürlük içerisinde, mutluluk içerisinde bir arada yaşayacağız. Üreteceğiz, birlikte çalışacağız birlikte kazanacağız. Onları ailelerinden koparanları kapatacağız. Sizlerin mücadelesiyle onları kapatacak dava açıldı. Anayasa Mahkemesine çağrıda bulunuyoruz; elinizi çabuk tutun. Bizim bir gün daha dayanacak sabrımız yok. Bu Diyarbakır annelerinin talebidir, çağrısıdır. Gözyaşlarının değil, başı dikliğin, cesaretin ve kararlığın çağrısıdır. Onurun ve gururun çağrısıdır. Evlatlarımızı HDP’ nin PKK’nın zulmünden kurtaracağız. Onlarla iş tutan CHP’nin, İyi Parti’nin, Biden tayfasının da bu memlekette hiçbir geleceği yoktur. Diyarbakır annelerimizin emrindeyiz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica