Siyaset

Vatan Partisi Gölcük adayının halkçı belediye projeleri

Vatan Partisi Gölcük adayının halkçı belediye projeleri Erkan; “Tramvay hattı boyunca Halıdere-Değirmendere sahillerini birleştireceğiz ve tüm binaların denize bakan cephelerinde göze ve ruha hitap eden uygulamalar yapacağız” dedi. detaylar haberimizde…

Vatan Partisi Gölcük adayının halkçı belediye projeleri

Vatan Partisi Kocaeli genelinde Büyükşehir Belediyesi yanında, İzmit, Gebze, Gölcük, Körfez ve Darıca ilçelerinde aday çıkardı.

Vatan Partisinin, Kocaeli’nin büyük ilçeleri arasında yer alan Gölcük’ün belediye başkan adayı Yüksek Makine Mühendisi Yusuf Erkan oldu.

Yüksek Makine Mühendisi Yusuf Erkan Vatan Partisi’nin “halkçı belediyeciliğini” Gölcük’te hayata geçirecek olan projelerini açıkladı:

Festival alanı
Tramvay Hattı

1. Tramvay ve Kültür Merkezi Kompleksi

Doğusunda Gölcük Tersanesi ile sınır, Değirmendere (3 km)-Halıdere (2,5 km) olmak üzere 5,5 km uzunluğundaki sahil şeridinde tramvay hattı oluşturmak suretiyle İzmir Alsancak Kordon sahilinin daha gelişmiş modeliyle Kocaeli’nin marka turizm merkezini oluşturacağız ve ilçemizde artı istihdam sağlayacağız. Tramvay hattı boyunca Halıdere-Değirmendere sahillerini birleştireceğiz ve tüm binaların denize bakan cephelerinde göze ve ruha hitap eden uygulamalar yapacağız. Bölgede trafik düzenlemesi yaparak trafik akışını sahilde tek yön olacak şekilde düzenleyeceğiz ve kazandığımız alanda tek hatlı tramvay hattı ve bisiklet yolu oluşturacağız. Nostaljik görünümlü tramvay ücretsiz olacak. Benzer projeyi ikinci aşamada Kavaklı Sahili ile Ford Otosan arasında, üçüncü aşamada ise Ulaşlı’da uygulayacağız.

Festival Konser alanı

Değirmendere Kültür Merkezi binasında tadilat yapacağız ve içerisinde sinema salonu, tiyatro salonu vb. yer alan Kültür Sanat Merkezi kompleksine dönüştüreceğiz. Değirmendere Kültür Merkezi ve arkasında bulunan toplamda 20 dönümlük arazide çevre düzenlemesi yaparak, piknik alanı ve Değirmendere Fındık Festivali, İhsaniye Elma Festivali gibi ilçemizdeki tüm festivallerin daha geniş bir katılımcıya hizmet edeceği festival/konser alanı oluşturacağız.

2. Sanayi ve İstihdam

Gölcük’ümüzün büyümesinde ve gelişmesinde lokomotif iki güç olan Donanma/Gölcük Tersanesi ve Ford Otosan Gölcük Fabrikası temelinde, yan sanayiye yönelik tüm üretimlerin Gölcük bünyesinde tamamlanmasını ve Gölcük’te istihdam yaratılmasını sağlayacağız. Ulusal olarak parti programımızda da yer alan “Karma Ekonomik Model” çerçevesinde yerel işletmeleri destekleyeceğiz. Ayrıca elimizi taşın altına koyacağız, Makine Mühendisi Belediye Başkanı avantajımızı kullanarak Donanma/Gölcük Tersanesi ve Ford Otosan Gölcük Fabrikası ile işbirliği halinde yan sanayiye yönelik fabrikaları biz kuracağız. Gölcük ekonomisine, belediye bütçemize ve istihdama direkt katkıda bulunacağız. KOMEK kurslarını parti örgütü niteliğinden çıkartıp gerçek amacı doğrultusunda geliştireceğiz. Nitelikli eğitmenleri kadromuza katarak, eğitim programına kaynak, döküm eğitimi vb. alanları dahil edeceğiz. Gölcük Tersanesi’ne ve Ford Otosan Gölcük Fabrikası’na nitelikli işçi yetiştirilmesini ve işsiz gençlerimizin işe girmelerini sağlayacağız.

3. Jeotermal ve Tarım

Ülkemizin ve bölgemizin enerji yönünden dışa bağımlılığının azalmasına katkıda bulunacak Ilıca Jeotermal Yenilenebilir Enerji potansiyelini değerlendirmek amacıyla fizibilite çalışmalarını yapacağız. Akabinde jeotermal kaynağın kapasitesine göre elektrik üretmek fizibil olmaz ise ısıtma amaçlı ya da jeotermal sera şeklinde yararlanacağız. Ülkemizin ve bölgemizin en temel sorunlarından olan tarımı her yönden destekleyeceğiz ve köylerimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Ülkemizde ve bölgemizde yapılan tarımda temel sorun plansız yapılan üretimdir ki bu durum arz talep dengesizliği ve fiyat dengesizliği ile sonuçlanmaktadır. Parti olarak bu durumu da çözecek projemiz hazırdır.

4. Huzurevi

İhtiyacı olan vatandaşlarımız için ücretsiz hizmet verilmesi ana gayesiyle, cennet Halıdere’mizi yaşanılmaz hale getiren maden ocağı alanını düzenleyeceğiz ve 5 yıldızlı otel konseptinde “huzurevi” inşa edeceğiz. Bünyesinde havuz, sauna, sinema/tiyatro salonu, oyun salonu vb. sosyal imkanlar ile temel bakım ve sağlık hizmetlerini barındıran söz konusu projede esas olarak, yaşlılarımıza tek ihtiyaçları olan huzurlu ve sosyal bir ortam oluşturmak amacıyla hizmet vereceğiz. Yaşlılarımızı kenara koyup, odaya hapsetmeyeceğiz.

5. Uzmanından Doğru Kentsel Dönüşüm

1999 Gölcük Depremi’ni yaşayan kentimiz gerçek anlamda Kentsel Dönüşüm’ün yapılması gereken ilk yerdir. İlçe merkezimizde Atatürk Bulvarı’nın iki tarafında konumlu olanlar öncelikli olmak üzere, ilçe genelinde her an yıkılma ihtimali olan deprem öncesi çok katlı binaları derhal dönüştüreceğiz. Türkiye genelinde yapılan Kentsel Dönüşüm projelerinde hak kayıpları yaşanmaktadır, ancak uzmanlık alanım gereği Gölcük ilçemizde bunun yaşanmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

6. Belediye Hizmetlerinde Vardiyalı Çalışma Dönemi

Belediyenin hizmet verimini artıracağız, vardiya ve mesai sistemi getirerek günlük hizmet süresini 16 saate çıkartacağız. Kaymakamla işbirliği yaparak belediye bağlantılı kamu işlerinde, çalışma sürelerini uyumlu hale getireceğiz. Gölcük’te iş yapılacak! Parti programımızda, çöken sıcak para ekonomisi değil, üretim ekonomisi var. Elin parasıyla yalancı bahar dönemi bitti, üreterek büyüyeceğiz!

7. Şehitlerimizin Adlarını Sonsuza Dek Yaşatacağız

Birçok okulumuzda büyük bir eksiklik olan bilgisayar derslikleri ve kütüphaneler oluşturacağız ve Gölcük’lü tüm şehitlerimizin adlarını bu dersliklerde ve kütüphanelerde sonsuza dek yaşatacağız.

8. Madde Bağımlısı Gençlerimize El Uzatıyoruz

Madde bağımlı gençlerimizi bulundukları ortamdan kurtaracak, belediye bünyesinde profesyonel spor dallarına yönlendireceğiz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica