Siyaset

Vatan Partisi Kocaeli’den DSP Kocaeli’ye iade-i ziyaret

Arslan; "DSP’nin, kurum ve kuruluşların kent yararı doğrultusundaki her olumlu çalışmalarına ve projelerine siyasal parti ayırımı yapmadan destek anlayışlarına Vatan Partisi olarak bizim de katıldığımızı belirtiriz"

Vatan Partisi Kocaeli’den DSP Kocaeli’ye iade-i ziyaret … Arslan; “DSP, bizim için ülke siyasetinde hizmetleriyle farklı ve önemli bir yeri olan partidir. Sayın Ecevit, Kıbrıs Barış Harekatı’nın kahramanı olarak, yıllar sonra Amerikan emperyalizme tokadı vuran bir liderdir” dedi. detaylar haberimizde…

Vatan Partisi Kocaeli’den DSP Kocaeli’ye iade-i ziyaret

Vatan Partisi, Şubat ayında yaptığı Genel Kurulu sonrasında Yalçın Arslan Başkanlığı’nda oluşan yeni yönetimine ilk kutlama ziyaretini yapan DSP’ye, pandemi nedeniyle ertelenen iade-i ziyaretini gerçekleştirdi. Arslan, “Türk siyasetinin mümtaz bir ismi olan Sayın Bülent Ecevit’in kurduğu ve Genel Başkanlığı’nı yaptığı DSP, bizim için ülke siyasetinde hizmetleriyle farklı ve önemli bir yeri olan partidir. Sayın Ecevit, Kıbrıs Barış Harekatı’nın kahramanı olarak, yıllar sonra Amerikan emperyalizme tokadı vuran bir liderdir. Haşhaş ekimi yasağına karşı çıkan bir liderdir” dedi.

Yalçın Arslan Başkanlığındaki Vatan Partisi heyetinde, İl Sekreteri Sebahat Cicioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Vedat Olguntürk ve Nazmi Damarlı yer aldı.

“HDP KAPATILMALIDIR”

Yalçın Arslan, “Değerli eğitimci, yılların dostu Halim Dedeoğlu Başkanlığı’nda kentimizde siyasal çalışmalarını sürdüren DSP’nin, kurum ve kuruluşların kent yararı doğrultusundaki her olumlu çalışmalarına ve projelerine siyasal parti ayırımı yapmadan destek anlayışlarına Vatan Partisi olarak bizim de katıldığımızı belirtiriz. Ayrıca, içinde bulunduğumuz İkinci İstiklal Savaşımızda emperyalizme karşı ‘Önce Vatan’ anlayışıyla, iç cephede birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Dış düşmanlara karşı da her cephede emperyalist ittifakların karşısında bu birliği göstermeliyiz. Ülkemizin kırmızı çizgilerine sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız. PKK ve FETÖ gibi ihanet çetelerine karşı verilen mücadelelerde Devletimizin yanında durmalıyız. Biz HDP ile asla bir arada olmadık ve olmayacağız. Vatan Partisi olarak, HDP’nin kapatılması için 4 kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuş bir partiyiz” diye konuştu.

“HALKEVİ BİNASINI BİR AN ÖNCE ONARIN”

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu da;”Ziyaretleri nedeniyle Vatan Partisi heyetine teşekkürlerimi iletiyorum. Eski dostum Yalçın Arslan’ın bu ziyaretleri bağlamında, ilimizdeki siyasi partilerin birbirleriyle iletişim halinde olmalarını önemsiyorum. Bu, ortak buluşmalardaki görüşlerin kent yönetimine olumlu dönüşlerle katkı sağlayacağına inanıyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Kent yararına tüm projelerin yanındayız. Hangi kurum ve kuruluşların yaptığı değil, kente yenilenme ve yarar getiren dokunuşların yanındayız. Bu anlamda buradan Sayın Valimize de sesleniyorum: Lütfen, şu Halkevi binasının onarımını bir an önce gerçekleştirin. Cumhuriyetimizin ve kentimizin bu tarihsel ve simgesel yapısına hak ettiği görüntü ve işlevi kazandırınız.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica