Siyaset

Vatan Partisi Kocaeli’den Kartonsan Grevi Ziyareti

Vatan Partisi Kocaeli’den Kartonsan Grevi Ziyareti

Vatan Partisi Kocaeli İl Örgütü, temsili bir heyet ile grevdeki Kartonsan İşçilerini ziyaret etti – akarhaber

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan, “Emek mücadelenizdeki yasal grev hakkınızda yanınızda olduğumuzu ve desteğimiz bildirmek üzere huzurlarınızdayız. Emeğin en yüce değer olduğu gerçeği bağlamında Vatan Partisi olarak diyoruz ki; Üretici baş tacımızdır! Emekçi baş tacımızdır! Üreten Türkiye’yi hep birlikte, elele yeniden kuracağız” diyerek başlayan konuşmasına, “Buradan dost düşman herkese ilan ediyoruz; parolası vatan, işareti emek, namus olan Vatan Partisi iktidarında emek, sözde değil özde en yüce değer olacaktır. Emekçi, emeğinin gerçek değerini Vatan Partisi iktidarında her zaman alacaktır” sözleriyle devam etti.

İşçilerin coşkun alkışları ile konuşmasını sürdüren Başkan Arslan, sözlerinin sonunda da işverene; “Tüm insanlığın huzur, barış ve refah dolu yeni bir yıla girme umutlarına saatlerin kaldığı şu an bu soğukta, bu ayazda, kışın ortasında evine aş götürmek, ailesinin, çocuklarının geleceğine, refahına katkı da bulunmak için sadece emeğinin karşılığını isteyen çalışanlarınız burada mücadelelerini sürdürürken; sizler huzur içinde kendi aileleriniz, çocuklarınız, yakınlarınız ve umutlarınız ile yılbaşı gecesi hiç mi vicdan azabı duymayacaksınız? Sıcak ve rahat ortamlarınızda hiç mi yüreğiniz sızlamayacak“ diyerek, yılbaşından önce anlaşmanın sağlanmasını önerdi.

Daha sonra konuşan Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Murat Yürük, “Haklı direnişimizde bizleri ziyaret ederek yanımızda duran ve desteklerini ileten Vatan Partisi heyetine ve bizi ekranlarına taşımak için aramızda bulunan Ulusal Kanal’a tüm işçilerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Yürük, daha sonra toplu sözleşme ile ilgili teknik bilgiler vererek sürdürdüğü konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “TİS görüşmeleri döneminde 38 bin TL. Promosyon anlaşması yapan, ancak anlaşma yapılan bankanın TİS sürecindeki yaşanan uzama ve anlaşmazlıktan dolayı şimdilik promosyonları yatırmadığını söyleyen işveren, bu hafta içerisinde kapsam dışı personele ve grevde çalışması zorunlu olan kapsam içi personele promosyon ödemesi yapmıştır. Burada takdir kamuoyunundur.”

Grevdeki Kartonsan işçilerini ziyaret eden Vatan Partisi heyetinde, İl Başkanı Yalçın Arslan ile birlikte İl Başkan Vekili Vedat Olguntürk, İl Sekreteri Sebahat Cicioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Yalçıntaş ile İzmit İlçe Başkanı Güven Turan’da yer aldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica