Raporlar

Vatan Partisi’nden Küba Büyükelçisine Dayanışma Ziyareti

Nunez, “Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım ve saldırılarının %90’ı Küba’da yaşamayan ve gerçekte var olmayan bot hesaplar üzerinden olduğunu tespit ettik"

Vatan Partisi’nden Küba Büyükelçisine Dayanışma Ziyareti … Büyükelçi Nunez, “ABD’nin bu karışıklıkları yaratanları fonluyor, bu fonlamaları hem halk içinde karışıklık çıkartmaya hem de devlete karşı güvensizlik yaratmaya yönelik” dedi. detaylar haberimizde…

Vatan Partisi’nden Küba Büyükelçisine Dayanışma Ziyareti

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Genel Merkez Yöneticilerinden oluşan parti heyetiyle, Küba Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez’i ziyaret ederek, Küba’ya desteklerini iletti.

Küba Büyükelçiliğinde gerçekleşen ziyaret sırasında Genel Sekreteri Bursalı, ABD emperyalizminin uyguladığı baskı ve ambargolara, özellikle gıda ve ilaç konusunda insani olmayan kısıtlamalara ve zorbalığa karşı her zaman Küba devletinin, halkının ve devriminin yanında olduklarını belirterek dayanışma duygularını iletti.

Ambargoların insanlık dışı olduğunu belirten Bursalı, ABD emperyalizmine karşı Türk devleti ve milletinin topyekûn Küba halkıyla birlikte olduğunu ifade ederek, Vatan Partisi’nin yürütülen gerçek dışı olumsuz propagandalara karşı bütün araçlarıyla Küba’nın yanında olduğunu ve emperyalistlerin ambargolarına karşı kampanyalar başlatacaklarını belirtti.

Küba Büyükelçisi Nunez, Vatan Partisi’nin ve Türk halkının desteği için teşekkür ederek, Küba’nın böyle süreçlerde yanında dostlarını görmesinin çok önemli ve sevindirici olduğunu ifade etti. Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesine olaylar hakkında doğru şekilde Türk halkını bilgilendirdiği için teşekkür etti.

Büyükelçi Nunez, Çok fazla yanlış bilgi olduğunu, Yaşanan olayların ABD tarafından düzenlenen bir plan olduğunu, pandemi sürecinde ambargo altındaki Küba ekonomisinin zor zamanlar geçirdiğini ama esas olarak yaşadıkları sıkıntıların kaynağının ABD’nin uyguladığı ambargolar olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Nunez, “Trump’ın görevi bırakmadan önceki son döneminde 2.400 ton gıda girişine yasak getirdi, Trump görevini bırakmadan dokuz gün önce ise Küba’nın en önemli değerlerine saldırdı. Küba’nın bankacılık sistemine ve para giriş çıkışına ciddi zararlar verdi. Biden yönetiminin de aynı saldırıyı daha şiddetli şekilde sürdürüyor, Biden’ın ilk göreve geldiğinde Küba’ya karşı ambargo politikasını yumuşatacağını söylemesine rağmen tam tersine şu anda daha fazla abandı. ABD’nin engellemelerinin Küba’nın ilaç ve gıdaya ulaşmasını çok zorlaştırdı. Trump döneminde Küba’nın diplomatik varlığına zarar verildi, elçilik ve konsolosluklarımız kapatıldı. ABD’ye Küba‘dan gidebilmek için başka bir ülkeden giriş yapmak zorunda kalındı. Küba askerlerine karşı da ciddi tehditler gerçekleştirdiler. Açıkça Küba’nın dağılmasına yönelik özel bir planın yürürlüğe sokulduğunu düşünüyoruz. ABD’nin bu karışıklıkları yaratanları fonluyor, bu fonlamaları hem halk içinde karışıklık çıkartmaya hem de devlete karşı güvensizlik yaratmaya yönelik. Aslında Küba’da olmayan bir şeyi göstermeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Küba Dışişleri Bakanı’nın sosyal medya üzerinden başlatılan kışkırtmalar olduğunu kanıtlarıyla tek tek gösterdiğini dile getiren Büyükelçi Nunez, “Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım ve saldırılarının %90’ı Küba’da yaşamayan ve gerçekte var olmayan bot hesaplar üzerinden olduğunu tespit ettik. Eylemlere katılanların bir kısmı vandallık görüntüleri yaratmak için özel bir çaba içindeler. Küba’da halkın devletine güvenmediği izlenimini ve olmayan bir şeyi göstermeye çalışan bir projenin yürürlüktedir” diye konuştu.

Küba’ya hümanizm ve özgürlük çağrıları yapan ABD’nin tüm insanlık değerlerini ayaklar altına alarak Küba’ya saldırdığını söyleyen Büyükelçi Nunez, “Küba’yı hümanist olmamakla suçlayanlar, Küba’ya insanlık dışı ambargolar koyanlar ve kışkırtma çıkartmaya çalışanların hepsi aynı kuvvetlerdir” dedi.

ABD’nin planlarının suya düştüğünü ifade eden Büyükelçi, Batı merkezli dünya medyasında Küba’nın kontrolü kaybettiği algısı yaratmaya çalıştıklarını, olayların bitmek üzere olduğunu ve Küba’da Şili, Kolombiya gibi ülkelerdeki olaylara benzeyen bir durum olmadığını, Küba’nın devrimci halkının süreci kavradığını ve önlemini aldığını, kışkırtma ve saldırılara karşı hazırlıklı bir ülke olduklarını söyledi.

Pandemi konusunda da Küba’daki durum hakkında da bilgiler veren Nunez, “Küba’nın süreci Latin Amerika’daki birçok ülkeden daha iyi yönetti, şu anda 5-6 bin vaka görülüyor ve ölüm sayıları 100’lere kadar indi. Tüm pandemi boyunca toplamda sadece 1400 Küba vatandaşı hayatını kaybetti. Geçen ay yaşamını yitirenlerin sayısı 40 ama önümüzdeki ay vefat sayısını 10’a indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Vatan Partisi’nin dayanışmasına ve çabalarına teşekkür eden Nunez, Küba ve Türkiye’nin ABD’ye karşı yan yana olduğunu, Vatan Partisi’nin ve Türk halkının ambargolara karşı daha yüksek sesle tavır almaları konusunda desteklerini beklediklerini söyledi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Türkiye’nin de bugün aynı saldırılarla karşı karşıya olduğunu ve direndiğini söyledi. Bursalı, ABD ve Biden’ın desteklediği, fonladığı kuvvetlere karşı mücadele ettiğini, o yüzden Vatan Partisi’nin ve Türk halkının bu kampanyaları yakından tanıdığını, ABD’nin bütün dünyada kaybettiğini ifade etti. ABD’nin çıkartmaya çalıştığı iç kargaşa ve kaos planlarının üstesinden gelme sürecinde, karşımıza çıkan tüm zorluklara karşı dayanışma içinde olacağını yineledi. Bursalı, Vatan Partisi’nin önümüzdeki dönemde Türkiye’yi yöneteceğini, Küba ile dostluğun ve işbirliğinin de daha yüksek seviyelere çıkaracağını belirtti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica