Siyaset

Ve bu umudu siz yeşerteceksiniz biz büyütüp yaşatacağız

Ve bu umudu siz yeşerteceksiniz biz büyütüp yaşatacağız Adaylık Başvuru süresi bir hafta uzatılan CHP’de şu ana kadar Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan tek partili Keramettin Gençtürk oldu. Ve bu umudu siz yeşerteceksiniz biz büyütüp yaşatacağız detaylar haberimizde…

Ve bu umudu siz yeşerteceksiniz biz büyütüp yaşatacağız

Adaylık başvuru dosyasını il başkanı Sarıbay’a teslim etti…

CHP’de 1 Ekimde başlayan belediye meclis üyeliği ve başkan aday adaylığı süreci 19 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Son anda genel merkez başvuru süresini 26 Ekim Cuma günü saat 17:00’ye kadar uzattı. Bu süre zarfında CHP’den ilk Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Kerametin Gençtürk oldu. Keramettin Gençtürk adaylık başvuru dosyasını CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a teslim etti.

Partililer yoğun bir biçimde kendiliğinden katıldılar…

Keramettin Gençtürk’ün Büyükşehir Başkan adaylığı açıklamasına il yöneticileri, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Başiskele İlçe Başkanı İrfan Keskin, eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, eski İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve partililer katıldı.

“Benim kafamdaki Belediye Başkanı Keramettin Gençtürk gibidir”

Adaylık açıklama toplantısında CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay; “Keramettin Bey‘i en eski tanıyan biriyim. Benim kafamdaki Büyükşehir Belediye Başkanı ya da belediye başkanı Keramettin Gençtürk gibidir. Büyükşehire başka bir başvuru yapılmadı. Aday olacak olan delikanlı gibi çıkar aday olur. Şimdi Keramettin beyin yaptığı gibi. Diğer aday adaylarının da başvurularını yapmalarını bekliyoruz. Keramettin başkanla siyasi alanda uzun yıllar birlikte siyaset yaptık. Halef Selef bile olduk. Ancak hiçbir zaman birbirimize karşı kırıcı olmadık” diyerek sözü adaylık açıklamasını yapacak olan Keramettin Gençtürk’e verdi.

“Hiç umutsuz olmadım”

Keramettin Gençtürk adaylık açıklamasında şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim…’ AKP bizim umudumuzu tüketti. Köreltti. Bende Mustafa Kemal’in Kurutuş Savaşı’nda söylediği gibi Ben umudumu hiçbir zaman yitirmedim… hiç umutsuz olmadım. 15 yıldır Büyükşehir Belediye başkanı olmak gibi bir iddiam var. Ben güzel yapılan yolun, parkın, tünelin, meydanın tarafıyım. Keşke benim partim yapsaydı derim. Kötü yapılana da üzülürüm. İddiam sürüyor. Ben heyecanlı, çalışkan, coşkulu biriyim. Yorulmam… Ben bu kentte yaşıyorum ve bu hiçbir zaman olanları seyretmiyorum.

“…hepsini sosyal demokrat belediyecilik anlamında biz yaptık”

Ben bu yaşamın içinde rol almalıyım diyorum. Bensiz olmaz demeliyim. Bensiz olmaz… Bu yüzden aday oldum. Lütfen bencillik anlamında yorumlamayın. Bensiz olmaz, CHP’siz olmaz. 15 yıldır AKP yönetimindeki Kocaeli’de yaşıyoruz. Belediyecilik yol demek, su demek, doğalgaz demek, Çöp demek. Bunların hepsini sosyal demokrat belediyecilik anlamında biz yaptık. Bugün eğer musluklarınızdan su akıyorsa. Bunu biz yaptık. Kışın ortasında vana kapatıldığında soba, odun, kömür alıp ısınamayacağımıza göre bu değerli hizmeti sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yine biz yaptık. Tüm bunlar sosyal belediyecilikle olmuştur.

“Seka kapatılınca binaları yıktılar çim ektiler o kadar”

15 yıldır İzmit ve Kocaeli Belediyesi’ne gelen para miktarı bizim dönemimizde gelen paranın 100 katıdır. Ben mühendisim, süreci takip eden birisiyim. E-5 üzerindeki 3 köprü ve birkaç yeşillik dışında bir şey görmedim. Sekapark derseniz!.. Sekapark zaten vardı. Seka kapatılınca binaları yıktılar çim ektiler o kadar… Oysa biz; Leyla Atakan’dan başlayan, Erol Köse, Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya, Fikret Toker, Mehmet Emin Akın, Hüseyin Avni Şirin’lerle devam eden bir dönemlerimiz vardı. Ben işte bu külü geri istiyorum. Küllerimizden yeniden doğacağız… Kazanacağız.

“Tek başıma aday olsam bile ben ön seçim istiyorum”

Kazanacağımıza müthiş inanıyorum. Umudum var… Ve bu umudu siz yeşerteceksiniz, biz büyüteceğiz. Son bir şey söylemek istiyorum. Ben aday adayıyım ve partimden destek istiyorum. Tek başıma aday olsam bile ben ön seçim istiyorum. 30 bin üyemizden 5 bin üyemiz katılsa bile, o 5 bin üyeden bin üyenin ismimi çizerek ‘Hep siz mi aday olacaksınız’ diyenleri görmek istiyorum. 40 yıldır siyasetteyim. Kazanmamız sürpriz olmayacak. AK Partili ve MHP’li kardeşlerimiz de bize oy verecek. Çünkü o kardeşlerimizde artık değişim istiyor.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica