Sağlık

Vücudunuzda D Vitamini eksikse ereksiyon sorunu yaşarsınız

Vücudunuzda D Vitamini eksikse ereksiyon sorunu yaşarsınız Kanda yetersiz miktarda nitrik asit bulunması ereksiyonu sağlayacak kanı damarlardan pompalayamayabilir. Vücudunuzda D Vitamini eksikse ereksiyon sorunu yaşarsınız detaylar haberimizde…

Vücudunuzda D Vitamini eksikse ereksiyon sorunu yaşarsınız

İtalya’da gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, D vitamini seviyelerinin eksikliği ereksiyon bozukluğuna yol açabilir.

143 erkek üzerinde gerçekleştirdiği araştırmada, sorun yaşayan erkeklerin neredeyse yarısının D vitamini eksikliğine sahip olduğu görüldü

Araştırmacıların farklı derecelerde ereksiyon bozukluğu yaşayan 143 erkek üzerinde gerçekleştirdiği araştırmada, sorun yaşayan erkeklerin neredeyse yarısının D vitamini eksikliğine sahip olduğunu ve sadece 5’te 1’inin ideal seviyelerde D vitaminine sahip olduğunu keşfetti. Ayrıca ciddi ereksiyon bozukluğu problemleri yaşayan erkeklerde, durumu hafif deneyimleyen kişilere göre yüzde 24 oranında daha az D vitamini seviyeleri bulunuyor.

Serbest radikaller kan damarlarının doğru çalışmasını sağlayan nitrik oksit moleküllerinin tükenmesini sağlayabiliyor

Araştırmacı Dr. Alessandra Barassi ve ekibine göre, yetersiz D vitamini seviyeleri süperoksit iyonları adı verilen serbest radikallerin salınılmasını teşvik edebiliyor. Bu serbest radikaller kan damarlarının doğru çalışmasını sağlayan nitrik oksit moleküllerinin tükenmesini sağlayabiliyor.

Nitrik oksit kan damarlarının rahatlamasını sağlayarak kan dolaşımını artırıyor ve normal şartlar altında ereksiyonu sağlıyor

Men’s Health’de yer alan habere göre, Dr. Larry Lipshultz, nitrik oksit kan damarlarının rahatlamasını sağlayarak kan dolaşımını artırdığını ve normal şartlar altında ereksiyonu sağladığını belirtti. Yetersiz miktarda nitrik asit bulunduğu zaman ise kan damarları ereksiyonu sağlayacak kanı damarlardan pompalayacak kadar rahatlamayabilir.

Düşük seviyeli ve ereksiyon bozukluğu yaşayan erkekler

Eğer ereksiyon bozukluğu yaşıyorsanız, doktorunuzdan D Vitamini seviyelerinizi kontrol etmesini istemelisiniz. Düşük seviyeli ve ereksiyon bozukluğu yaşayan erkeklerde, araştırma normal seviye ve üstünü (30 ng/ml) sağlayacak miktar için supplementleri kullanmayı tavsiye ediyor.

Tedaviye başvurun

Performans sorununun hasta ve partnerlerini bedenen, zihnen ve ruhen yıprattığı biliniyor. Uzun süre bu sorun nedeniyle aktif bir cinsel yaşamdan uzak kalan çiftlerde öfke, hayal kırıklığı, güven eksikliği yaşanabiliyor.  Bu nedenle sadece performans sorununu tedavi etmek yeterli olmayabiliyor. İlişkinizdeki çatışmaları, kırgınlıkları, yanlış anlamaları, öfkeleri çözmeniz, eşinizle yakınlaşmanız, onunla tekrar mutlu bir iletişim kurmanız işte bu yüzden çok önemli.  Son çalışmalar, medikal tedavilere ek olarak bu şekilde psikolojik ve ilişki desteği almanın çok daha başarılı sonuçlar doğurduğunu gösteriyor. Ayrıca depresyon-endişe yaşıyorsanız veya cinsellikte başarılı olamayacağınıza inanıyorsanız da mutlaka Hattat Klinik uzmanlarından destek almanızı öneriyoruz. Böylece hem de ilişkinizi kuvvetlendirebilir hem de kendinize güveninizi ve tedavi başarısını arttırabilirsiniz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica