İGF

Whatsapp, Instagram ve Facebook’a küresel erişim sorunu!

ANKARA (İGFA) – Dünyanın dört bir yanından kullanıcılar, sosyal medya uygulamaları Facebook, WhatsApp ve Instagram’a erişmekte zorluk yaşıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, WhatsApp, Instagram ve Facebook’a erişimde yaşanan sorunun global olduğunu Türkiye’nin de etkilendiğini açıkladı.

Sosyal medya kullanıcılarının WhatsApp, Facebook ve Instagram’a erişim sağlayamadıklarını bildirmeleri üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Yardımcısı Sayan, Facebook, Instagram ve #WhatsApp servislerine uzun bir süre geçmesine rağmen ulaşılamadığını anlık haberleşme amacıyla kullanılan yabancı menşeli platformlar (OTT servisler) ve sosyal ağlar, ülkelerin yasal düzenlemelerine uymadığı gibi, hizmet kalitesi taahhütleri de bulunmadığını söyledi.

“Kullanıcı sayısı arttıkça ekonomik değeri büyüyen bu platformların, kullanıcılarına karşı daha fazla sorumlu olması gerekiyor” diyen Sayan, “Bu mecralarda sıkça yaşanan kesintiler, tüketici hakları yönünden yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu tür sorunlar, yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarımızın önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum” dedi.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica