Bilim-Teknoloji

WhatsApp para transferi sağlayan özellik üzerinde çalışıyor

WhatsApp para transferi sağlayan özellik üzerinde çalışıyorCNBC’nin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, WhatsApp ile yakında para transferi mümkün olacak. detaylar haberimizde…

WhatsApp para transferi sağlayan özellik üzerinde çalışıyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların birbirlerine para transferi yapmalarına imkan sağlayan özelliği üzerinde çalışıyor.

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp platforma entegre etmeye hazırlandığı yeni özelliği ile gündemde.

CNBC’nin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, WhatsApp ile yakında para transferi mümkün olacak.

WhatsApp uygulamayı ilk ülke Endonezya da başlatacak

Dijital cüzdan DANA ve fintech firması OVO ile görüşmelere başlayan WhatsApp söz konusu özelliği ilk olarak Endonezya’da kullanıma sunmayı planlıyor.

Ancak bu Facebook için yeni bir özellik değil. Facebook halihazırda Messenger üzerinden para transferi hizmetini ABD‘de kullanıma sunmuştu.

WhatsApp ve Instagram’ın isimlerinin başına ‘Facebook’ ibaresi gelecek

Facebook kişisel verilerin ihlali skandalıyla yıpranan ismini kurtarmak için WhatsApp ve Instagram’ın isimlerinin başına ‘Facebook’ ibaresini ekleme kararı aldı. İki uygulamanın da ismi değişiyor.

Eski popülerliğinde olmayan sosyal medya platformu Facebook yeni bir marka çalışmasına başlıyor. Facebook sadece bir sosyal ağ olarak düşünmemek gerek, Facebook aynı zamanda içinde Instagram ve WhatsApp’ı da barındıran kocaman bir şirket.

Business Insider’da yer alan habere göre Facebok Instagram’ın ismini ‘Facebook’tan Instagram’ (Instagram from Facebook) ve WhatsApp’in ismini ine ‘Facebook’tan WhatsApp’ olarak (WhatsApp from Facebook) olarak değiştiriyor.

Uygulamanın ismi uygulama indirme marketlerinde yukarıdaki şekilde gözükecek ama kullanıcılar uygulamayı kullanırken yine Instagram ve WhatsApp isimlerini görecekler.

Facebook’tan yapılan açıklamada iki uygulamanın da Facebook’un bir parçası olduğunu hatırlatmak için isim değişikliğine gidildiği vurgulandı.

Facebook’un bu hamlesi ile kişisel verilerin ihlali skandalının etkilerini unutturmayı amaçladığı ifade edildi. Facebook’un ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturması sonucunda 5 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica