Bilim-Teknoloji

WhatsApp’ta engelleyen kişiye mesaj atma

WhatsApp’ta engelleyen kişiye mesaj atma … WhatsApp’ta engellenen kişinin engelleyene mesaj atabilmesi için aboneliğini iptal etmesi veya 3. bir kişiden yardım istemesi gerekiyor. detaylar haberimizde…

WhatsApp’ta engelleyen kişiye mesaj atma

WhatsApp’ta eğer biri sizi engellediyse, ona ulaşmak veya mesaj atmak için iki yöntem mevcut. Bunlardan ilki WhatsApp aboneliğini iptal etmek. Fakat aboneliği iptal edince tüm gruplardan çıkış yapmış oluyorsunuz. Ardından yeniden hesap oluşturmanız gerekiyor. Ancak sizi engelleyenlerin engeli kalkmış oluyor.

Diğer yöntem ise daha uzun… Fakat bu yöntemi uygulamak için güvendiğiniz 3. kişinin olması şart. Üçüncü kişinin yeni bir WhatsApp grubu kurması ve gruba engelleyen kişiyle engellenen kişiyi eklemesi gerekiyor. Daha sonra gruptan çıkarak engelsiz bir şekilde sohbet ortamı sağlamış oluyor. Üçüncü kişi böylece köprü vazifesi görmüş oluyor.

Sonrasında ise eğer özel bir konuşma yapacaksanız sizi gruba ekleyen kişiden gruptan çıkmasını rica etmek. Artık sizi engelleyen kişiyi görebilir ve mesajınızı grup aracılığıyla yollayabilirsiniz.

WhatsApp’ta gönderdiğiniz mesajları iptal edebileceksiniz?

WhatsApp’ın yeni betasında bulunan bir özellik, gönderilen mesajın geri çekilmesini sağlıyor. Böylece yanlışlıkla gönderilen mesajı iptal etmek mümkün oluyor.

WhatsApp’ta bazen karşı tarafla yazışırken, bazen yanlış bir kelime yazabiliyor veya gönderilen bir mesaj sonrasında pişmanlık duyabiliyoruz. WhatsApp’ın yeni özelliği sayesinde bu sorun ortadan kalkabilir.

WhatsApp’ın beta sürümünü kullanan geliştiriciler, geri çağırma özelliğini WABetaInfo üzerinden kullanabildiklerini duyurdu. Böylece yanlış kişiye mesaj gönderildiğinde veya gönderilen içerik yanlış olduğunda mesajı iptal edebiliyorsunuz. Bunu yapabilmek için ise ilgili mesaj seçiliyor ve gönderimi iptal etmek için yeni eklenen seçeneğe dokunmak yeterli oluyor.

WhatsApp’ın ilgi çekici özelliği hakkında bir blog yazısı da yayımlamış durumda. O yazıdaki önemli başlıklar ise şu şekilde:

Bir mesajı gönderdikten sonra beş dakikalık bir süre içinde geri çağırabilirsiniz. Bu süreden sonra mesajı iptal edemezsiniz.

Özelliği kullanmak için, hem siz hem de alıcınız; Android, iPhone veya Windows Phone için WhatsApp’ın en son sürümünü kullanıyor olmalıdır.

Alıcılar mesajları geri çağırmadan önce görebilirler. İşlem başarısız olursa WhatsApp sizi bilgilendirecektir.

Karşınızdaki kullanıcı bir geri çağırma talebinde bulunursa “Bu ileti geri çağrıldı” bilgisini alırsınız.

Android kullanıcıları ilgili mesaja basılı tutup, menü düğmesine dokunarak “Geri Al” seçeneğini görecekler. iPhone ve Windows Phone kullanıcıları ise ilgili mesaja basılı tutarak aynı seçeceği görebilecekler.

Test süreci devam eden özelliğin önümüzdeki WhatsApp sürümlerinde herkes için kullanıma sunulacağı düşünülüyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica