Bilim-Teknoloji

Xiaomi Türkiye’de üretime başladı

Küresel teknoloji lideri Xiaomi ve akıllı dünyaya güç veren partneri Salcomp’un, 2000 kişiye istihdam sağlayarak yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak İstanbul Avcılar fabrikası açıldı. detaylar haberimizde…

Xiaomi Türkiye’de üretime başladı

İSTANBUL (İGFA) – En güncel inovatif teknolojileri herkes için erişilebilir kılmayı amaçlayan küresel teknoloji lideri Xiaomi, akıllı dünyaya güç veren partneri Salcomp ile üretime başlayacağı dördüncü fabrikasını, düzenlenen basın toplantısı ile resmi olarak açtı.

Basın toplantısına Xiaomi Ortadoğu Başkanı Ronnie Wang, Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Vincent Chang, Salcomp Kıdemli Başkan Yardımcısı Travel Xue, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Yurt Dışı Faaliyetler Daire Başkanı Furkan Karayaka, İstanbul Yatırım Ofisi Başkanı Nihat Narin, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve Avcılar Kaymakamı Kemal İnan gibi isimler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ilettiği video mesajında, Xiaomi’nin bu yatırımı Türkiye’nin küresel üretim üssü olması yolunda köşe taşlarından biri olduğunu kaydetti. “Teşviklerimizi ve desteklerimizi bölge bağımsız artırarak devam ediyoruz” diyen Bakan Varank, “Xiaomi tesisi de öncelikli desteklerimizden faydalanacak. Yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu yatırım kararı da tüm gayretlerimizin meyvesini verdiğini gösteriyor. Xiaomi ve Salcomp ortaklığındaki bu stratejik yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Yurt Dışı Faaliyetler Daire Başkanı Furkan Karayaka ise, sanayinin küresel değer zincirindeki yerinin güçlenmesi için bu tür teknoloji düzeyi yüksek yatırımların artmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Törende söz alan Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Temsilcisi Liu Shaobin de, Türkiye’deki Çin Büyükelçiliği adına Xiaomi Group’u tebrik ederek Türkiye’deki üretim ve faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde sürdürmesini diledi. Shaobin, bu yatırımın Çin-Türkiye yüksek teknoloji iş birliğine daha fazla ivme kazandırmasından duyduğu mutluluğu paylaştı.

Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Vincent Chang, hedeflerinin bu yıl için beyaz ve mavi yaka olarak 2 bin kişiye iş alanı oluşturmak ve 5 milyon adet akıllı telefon üretmek olduğunu söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica