Mecit Ünal

Yandaş olunca tersten okumalar maharet oluyor

Yandaş olunca tersten okumalar maharet oluyor … Erdoğan, “Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların ve yasakların geleceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi. detaylar yorum/haberimizde…

Yandaş olunca tersten okumalar maharet oluyor

Kabine toplantısının bitmesini bekliyorum.

Tüm kanallar kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak önemli açıklamayı bekliyor. Doğal olarak ben de…

Ülkemizde yeterli önlem alınmadan “yeni normalleşme” uygulamasıyla artışa geçen vaka sayısı insanı, yeniden kısıtlama getirilir ve zamansız açılan kafe ve restoranlar tekrar eski haline döndürülür mü? diye düşünmeye itiyor. Çünkü bizde bu ülkede yaşayan yurttaşız ve yaşananlara duyarsız kalamıyoruz. CNN Türk’ü seyrediyorum. Boş kürsü ve mikrofon ne zaman ete kemiğe bürünecek diye. Haberleri sunan Fulya Kalfa, arada bir açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağına dair anonslar vermeyi ihmal etmeden haberini sunmaya devam ediyor.

Kabine toplantısı bitti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaya başladı.

Erdoğan, açıklamasına 18 yıllık iktidarları döneminde yaptıkları, yapmadıklarını sıralayarak çok çok uzun bir giriş yaptı. Ve nihayet 83 milyonun beklediği covid-19 mücadele dönemine geldi.

Erdoğan, “10 Mart 2020 tarihinden bu yana tam bir yıl geçti. Bu süre içinde dünyanın birçok ülkesini etkisi altına aldı. Türkiye salgınla mücadelesini dünyanın takdir ettiği başarı hikayesine dönüştürdü. Salgının zirve yaptığı aylarda dahi sağlık sistemimiz vatandaşlarına hizmet etmeyi sürdürdü. Son 1 asrın en büyük salgın felaketi olarak nitelendirilen salgın karşısında devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik… Çalışmaları süren yerli aşımız hazır hale gelene kadar yurt dışından aşı tedarikini sürdüreceğiz… Bilim Kurulumuzun değerlendirmeleri ışığında aldığımız kararları en hızlı ve en etkin şekilde hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın riski azaltmalarını, şehirlerini bu musibetten kurtulma mücadelesine destek vermesini rica ediyorum. Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların ve yasakların geleceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum… Tedbirleri daha seri şekilde sıkılaştırarak denetimlere devam edeceğiz…” dedi.

İnsanların beklentilerine yanıt olmasa da bir açıklama yapıldı. Vaka artışına karşı “denetimleri sıkılaştıracağız” sözünden başka bir önlem cümlesi maalesef duyamadık.

Gelelim yandaş medyanın tersinden okumasına ve bilim adamlarının verdiği yanıtlarla ne hale düştüğü anlara…
Erdoğan’ın açıklamasından hemen sonra Prof. Dr. Celalettin Kocatürk ve Prof. Dr. Osman Erk canlı olarak bağlandı programa.

Fulya Kalfa, “açıklamada, mevcut durumu koruyarak sürdürme kararı var ve mevcut durumu korumayı nasıl başardık” diye bir soru ile başladı değerlendirmeye.

Her iki bilim insanı da “aslında ortada başarılı bir süreç yok. Aksine vakalar artmaya devam ediyor ve vaka artışını önlemekle ilgili alınmış bir karar yok” yanıtını verdiler.

Yandaş olmak maalesef zor zanaat dostlar.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica