Ekonomi

Yapısal krizle karşı karşıyayız alınan yüzeysel önlemler yetmez

Yapısal krizle karşı karşıyayız alınan yüzeysel önlemler yetmez Yara derindedir, yüzeysel önlemler yeterli değildir ve yalnızca krizi kısa bir süre öteleyebilirsiniz. Yapısal krizle karşı karşıyayız alınan yüzeysel önlemler yetmez detaylar haberimizde…

Yapısal krizle karşı karşıyayız alınan yüzeysel önlemler yetmez

“Amerikan düşmanlığı ile örtülmeye çalışılan krizin asıl sebebi kötü yönetimdir”

CHP‘nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ekonomik krize ilişkin yeni bir açıklama yaptı. İktidarı uyaran İnce “Üzeri Rahip pelerini ve Amerikan düşmanlığı ile örtülmeye çalışılan krizin asıl sebebi ‘kötü yönetim’dir” dedi.

“Yara derindedir, yüzeysel önlemler yeterli değildir”

Muharrem İnce, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

“Bu günlere getirenlerin, ülkemizi bu durumdan çıkarmalarını beklemek ise safdilliliktir”

Yapısal ve kapsamlı bir krizle karşı karşıyayız. Bu nedenle, bu kriz yapısal ve kapsamlı değişimler gerçekleştirilmeden çözülemez. Yara derindedir, yüzeysel önlemler yeterli değildir ve yalnızca krizi kısa bir süre öteleyebilirsiniz. Üzeri, Rahip pelerini ve Amerikan düşmanlığı ile örtülmeye çalışılan krizin asıl sebebi “kötü yönetim”dir. Ülkemizi yıllarca kötü yöneterek bu günlere getirenlerin, ülkemizi bu durumdan çıkarmalarını beklemek ise safdilliliktir.

“Bir an önce üretken ve adil bir ekonomik yapıyı oluşturmak zorundayız”

İktidarın ve muhalefetin birbirinden beslenerek yaşadığı bu siyasal “kısır döngüden” kurtulmadan ve hızla yapısal reformlara girişmeden geçirdiğimiz her dakika milletimizin aleyhine işlemektedir. Krizler ülkesi olmaktan çıkmak için, bir an önce “üretken ve adil” bir ekonomik yapıyı oluşturmak zorundayız. Bunu gerçekleştirebilmenin yolu olarak, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri esnasında dile getirdiğim önlemleri yeniden hatırlatıyorum…

Önerilerim:

1. Hukukun üstünlüğü ilkesinin egemen olduğu “hukuk devleti” yeniden tesis edilmelidir.
2. Başta dış yatırımcılar olmak üzere her türlü yatırımcı için şart olan öngörülebilir ve güvenilir yatırım ortamı kurulmalıdır. Yatırımcının önündeki her türlü bürokratik ve yapısal engel kaldırılmalıdır.
3. Ekonomiye yön veren düzenleyici kurulların ve kurumların bağımsızlığını yeniden sağlanmalıdır.
4. Ekonomi ideolojik saplantılara göre değil, bilim ve akla uygun biçimde yönetilmelidir.
5. Ekonomiyi yöneten kişiler ”sadakat “ ilkesine göre değil “liyakat” ilkesine göre görevlendirilmelidir.
6. Kaynaklar, israf ve talan ekonomisine değil, üretim ekonomisine yönlendirilmelidir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica