Bilim-Teknoloji

Yardımcı doçentliğin kaldırılmasını öngören yasa teklifi TBMM de

Yardımcı doçentliğin kaldırılmasını öngören yasa teklifi TBMM de Yardımcı doçentliğin kaldırılmasına dair kanun teklifi Meclis’e getirildi. Teklife göre, yardımcı doçentlik kaldırıldıktan sonra “doktor öğretim görevlisi” kadrosu oluşturulacak. Yardımcı doçentliğin kaldırılmasını öngören yasa teklifi TBMM de detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Yardımcı doçentliğin kaldırılmasını öngören yasa teklifi TBMM de

Doçentliğe geçiş için yeterlilik belgesi olacak

Yardımcı doçentliğin kaldırılmasını öngören kanun teklifi, TBMM’ye sunuldu. Teklif kabul edilirse, yardımcı doçentliğin yerine “doktor öğretim görevlisi” kadrosu getirilecek. Doçentliğe geçiş için yeterlilik belgesinin yanında, üniversiteler ek şartlar belirleyebilecek.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş imzasıyla…

Yardımcı doçentliğin kaldırılmasına ilişkin yasa teklifi, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş imzasıyla TBMM’ye sunuldu.

“Doktor öğretim görevlisi”

Kanun teklifine göre, yardımcı doçentlik yerine “doktor öğretim görevlisi” kadrosu getiriliyor. Teklif kabul edilirse, yardımcı doçent görevinde bulunanlar, bu kadroya alınacak.

Her üniversite, ayrı kriterler belirleyebilecek

Yeni düzenlemeyle, doçentliğe geçiş sistemi de değişiyor. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının vereceği, doçentlik yeterlik belgesinin yanı sıra üniversitelerin belirleyeceği ek koşulların taşınması da aranacak. Her üniversite, ayrı kriterler belirleyebilecek.

Dil puanı 65’ten 55’e düşürülüyor ve sözlü sınav kaldırılıyor

Yardımcı doçentlik için istenen yabancı dil sınavı puanı 65’ken, doktor öğretim görevlisi kadrosu için en az 55 puan şartı aranacak. Dil barajını yükseltme konusunda üniversitelere yetki veriliyor. Teklifin kabul edilmesi durumunda, doçentlik için sözlü sınav da kaldırılacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica