Siyaset

Yargı süreçlerini kısaltmak bizim görevimiz

Yargı süreçlerini kısaltmak bizim görevimiz Başbakan Binali Yıldırım, Deniz Yücel’in serbest bırakılmasıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, “Süreçler ağır gidiyorsa süreçleri hızlandıracak yasal düzenlemeleri yapabiliriz. Bunu yapmak bizim işimiz. Yargı süreçlerini kısaltmak bizim görevimiz” dedi. Yargı süreçlerini kısaltmak bizim görevimiz detaylar haberimizde…

Yargı süreçlerini kısaltmak bizim görevimiz

“NATO’nun bir parçasıyız”

Almanya’daki temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, Münih Güvenlik Konferansına katıldı. Afrin harekatına ilişkin soruları yanıtlayan Yıldırım, hiçbir ülkeyle savaşmadıklarını belirterek, teröre karşı mücadele ettiklerini savundu. 62 koalisyon ülkesinin aynı şeyi yaptığını vurgulayan Yıldırım “Biz NATO’nun bir parçasıyız, koalisyonun içindeyiz, hava desteği veriyoruz, NATO’da üslerimiz vasıtasıyla oradaki operasyonlara yardımcı oluyoruz. Olayı başka bir yöne çekmenin anlamı yok. Ha bir ülke bize düşmanlık yapar, savaş yapmaya da karar verirse onu da tabii karşılıksız bırakmayız, böyle bir şey istemeyiz ama” dedi.

“Bu nasıl terörle mücadeledir”

Yıldırım, şunları söyledi: “Biz terör örgütlerine Osmanlı tokadını vurduk. PKK’nın belini kırdık. Ama karşımıza başka bir isimle çıktılar. Çıkarken de yalnız başına çıkmadılar. Maalesef ABD, Rusya ve başka ülkelerin silahlarını gayri meşru yollardan ya da doğrudan temin ederek insanlara karşı kullandılar. Siz biliyor musunuz, Suriye’de birçok ülkenin silahı internet üzerinden satılıyor ve terör örgütleri bunu satın alıyor. Bu nasıl terörle mücadeledir? Bunun cevabını birisi vermeli.”

“Bu talimatları veren terör örgütünün başı hakkında bir hukuki süreç başlatılmadı”

Türkiye’deki Deniz Yücel ve diğer davalarla ilgili soruya da yanıt veren Yıldırım, şu açıklamada bulundu: “Türkiye bir hukuk devleti. Tıpkı Almanya gibi, ABD gibi… Kimsenin bir başka ülkenin hukuk devletini sorgulama hakkı yoktur. Almanya’da Türk vatandaşı 3063 tutuklu, hükümlü var. Niye bunlar içeride? Belli ki bir suçla suçlanıyorlar. Bizim istediğimiz, bunların davalarının görülmesi ve haklarında karar verilmesi. Bize düşen görev yargıyı rahat bırakmak ve kararını vermesini sağlamak… Burada süreçler ağır gidiyorsa süreçleri hızlandıracak yasal düzenlemeleri yapabiliriz. Bunu yapmak bizim işimiz. Parlamentoyu çalıştırmak, yargı süreçlerini kısaltmak bizim görevimiz. 2016’da biz darbe ile karşı kaşıya kaldık. 251 vatandaşımızı kaybettik. Bunu kendi uçaklarımızla, tanklarımızla yaptılar. Bu terör örgütü bugün korunuyor. Bu talimatları veren terör örgütünün başı hakkında bir hukuki süreç başlatılmadı.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica