Bilim-Teknoloji

‘Yarını Kodlayanlar’dan ‘küresel’ projeler

Türkiye’nin dört bir yanında 210 bini aşkın çocuğa ulaşan proje kapsamında düzenlenen online fikir maratonlarının üçüncüsü “Küresel Sağlık İçin Gaming” temasıyla gerçekleştirildi.

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortak projesi “Yarını Kodlayanlar” kapsamında düzenlenen online fikir maratonlarının üçüncüsü gerçekleştirildi.

Fikir maratonu öncesi Unity eğitimlerini yarinikodlayanlar.com sitesi üzerinden alan takımlar, 2 gün boyunca eğitim ve mentorluk oturumlarına katıldıktan sonra iklim krizi, Covid-19 ve tek sağlık konularında kendi oyunlarını geliştirdi. Toplam 22 takımın başvurduğu fikir maratonunda 6 takım ön elemeyi geçti.

Yarışmada, Mustafa Emircan Güven (17) ve Ahmet Yıldız’dan (16) oluşan Covid Coder takımı birinci olurken; Alper Soyer (14), Berat Nur Tanburacı (12), Oğuzhan Serin (12) ve Muhammed Emin Solak’tan (12) oluşan Kodlamaker takımı ikinci; Güray Kıncı (16), Kadir Umut Gülsevin (17), Mehmet Salih Beşkavak (16) ve Yiğit Yalçın’dan (16) oluşan Novator takımı ise üçüncü oldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica