Siyaset

Yaşam her konuda emekçilerin aleyhine ilerliyor

Yaşam her konuda emekçilerin aleyhine ilerliyorAtik; “Krizin faturası işçi ve emekçilere çıkarılmaya başlandı ve ancak doğru bir tutum ile karşısında durulabilir. İşyeri komiteleri kurulmalı ve bunun etrafında bir mücadele geliştirilmeli” dedi. detaylar haberimizde…

Yaşam her konuda emekçilerin aleyhine ilerliyor

Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü, Petrol İş Gebze Şube‘sinin yönetiminde yaşanan değişim sonrası Gebze Şube Başkanı ve yöneticilerine tebrik ziyaretinde bulundu.

“İşçilerin yaşam koşulları ağırlaştı”

İşçi sınıfına yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemden geçtiklerini ifade eden Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik; “Zor bir süreçten geçiyoruz aynı zamanda önemli de bir dönem olduğunu biliyoruz. Saldırılara karşı geniş birliktelikler kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu anlamda Petrol İş sendikasının tarihsel deneyimi ve bugün alacağı tutumda bu anlamıyla çok önemlidir. Her geçen gün tırmanan işsizlik, enflasyonun geldiği durum işçilerin yaşam koşullarını ağırlaştırmıştır” dedi.

“İşyeri komiteleri kurulmalı”

İşçi sınıfının kenti olan Gebze’de de çalışma koşullarının ağırlaştığı, iş güvencesinin ortadan kalktığı, her türlü saldırının yaşandığı çok açık biçimde görünüyor diyen Atik, “Petrol İş sendikası ve Gebze Sendikalar Birliği bu dönemde yaşanan saldırılara karşı yol haritası belirlemeli. Krizin faturası işçi ve emekçilere çıkarılmaya başlandı ve ancak doğru bir tutum ile karşısında durulabilir. İşyeri komiteleri kurulmalı ve bunun etrafında bir mücadele geliştirilmeli. Geniş bir birlikteliğin yolu ancak işçi ve emekçilerin kendilerini dahil edebileceği komiteler gibi örgütlenmelerle mümkün” dedi.

“Temel haklar özelleştirme ile saldırı altında”

Petrol İş Gebze Şube yeni Başkanı Eyüp Akdemir; “Çalışma hayatında geçtiğimiz yıllarda derin süreçler yaşandı ve bu derinleşerek devam ediyor. Çalışma hayatına ilişkin emek bileşenleri olarak elbette elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Yaşam her konuda emekçilerin aleyhine ilerliyor. Sağlık, emeklilik gibi en temel haklar bile özelleştirme ile saldırı altında” dedi.

“daha geniş kapsamlı bir mücadeleye ihtiyaç var”

İnsanların emek merkezli bakması gerektiğini de ifade eden Akdemir, “İnsanların odak noktasını emek olmaktan çıkartmak için sistemli bir faaliyet sürdürülüyor. Ancak biz de buna karşı toplu bilinçlendirmekle yükümlüyüz. Gündem değişiyor, her şey hızla değişiyor. Bu değişime gereken cevabı vermeli ve yeni jenerasyona uygun adımlar da atmalıyız. Bizim sendikacılık anlayışımız bunun için hiçbir zaman ücret sendikacılığı olmamıştır. Sistemin bize dayattığı kadarıyla mücadele değil, daha geniş kapsamlı bir mücadeleye ihtiyaç var. Gerçekleri, doğruları anlatmak zor olsa da mücadele edeceğiz ama ayakları yere basan bir biçimde hep birlikte olarak” dedi.

“Kolektif mücadele etmeliyiz”

İşçi ve emekçilerin karşısına her zaman zor zamanlarda kurtarıcılar çıkartıldığını ifade eden Eyüp Akdemir ise, “Biz ise sendikamız kendi içinde olmak üzere kolektif bir biçimde mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz ise sendikamız kendi içinde olmak üzere kolektif bir biçimde mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüm saldırılara karşı birlikte hareket ederek kazanabiliriz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica