Genel

Yaşar Kardaş: “Büyükşehir, Milli İrade Meydanı’nı milletimize çok gördü”

Yaşar Kardaş: “Büyükşehir, Milli İrade Meydanı’nı milletimize çok gördü”

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş, 19 mayıs kutlamalarında kutlama alanı olarak istedikleri Milli İrade Meydanı’nın Kocaeli Büyükşehir tarafından İzmit Belediyesine verilmemesi üzerine bir basın açıklaması yaptı

Kardaş, yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İzmit Belediyesi olarak bu ülkenin en önemli birleştirici unsurlarından olan milli bayramlarımızı, halkımızla birlikte en güçlü ve adına yakışır şekilde kutlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Her milli bayramda olduğu gibi 19 Mayıs kutlamaları için de talep ettiğimiz Milli İrade Meydanı’nı yine kapatan ve milletimize çok gören Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni milletimize şikâyet ediyoruz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için 1 günlüğüne talep ettiğimiz Milli İrade Meydanı’nı, daha önce olduğu gibi maalesef milletimize yine kapattı. Yazılı olarak yaptığımız resmi başvuruya karşılık, her parti programına, kermese, eğlenceye açılan Milli İrade Meydanı, Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlere, onlara armağan ettiği 19 Mayıs gününde kapatıldı.

Biz bu açıklamayı yaparken, eminiz hazırladıkları bahaneleri, gerekçeleri mutlaka vardır. Ama hangi bahane gençlerimizi onlara armağan edilen bayramdan, milletimizi, kendi adını alan meydandan uzak tutabilir? Hangi tahsis, hangi otopark kullanımı milletimizi bir araya getiren 19 Mayıs coşkusundan önemli olabilir, bilemiyoruz.

Biz İzmit Belediyesi olarak bu ülkenin en önemli birleştirici unsurlarından olan milli bayramlarımızı, halkımızla beraber en güçlü ve adına yakışır bir coşkuyla elbette her yerde kutlarız. Biz, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını sembolize eden 19 Mayıs’ı, Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizle beraber elbette her evde, her sokakta, her meydanda “milli iradeden gelen tahsisle” doyasıya yaşarız.

Her ne olursa olsun, her ulusal bayramda Milli İrade Meydanı’nı milletimizin bayramına, gençlerimizin coşkusuna kapatan ‘iradeyi’ de yine milletimize şikâyet ediyoruz. Herkes bilsin ki, 19 Mayıs’ta yine bir meydanda Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yine büyük bir coşkuyla halkımızla birlikte kutlayacağız.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica