Genel

Yavuz: “Basın ve yayın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır”

Yavuz: “Basın ve yayın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle basın mensuplarına yönelik bir kutlama mesajı yayınladı:

“Basın mensupları dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, ülkemizde ve ilimizde de toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma hizmetini yerine getirmektedir.

Gazeteci, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışarak, büyük bir özveri ve emek harcayarak toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adar. Basın mensubu bu görevi yaparken evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket eder.

Bu önemli görevi yerine getiren basın mensuplarının çalışmalarını özgürce yapabilmesinde basın özgürlüğünün büyük önemi vardır. Basın ve yayın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. Basın kuruluşları, kitlelerin kamu yaşamına etkin katılımının önemli bir aracı olma niteliğini taşımasının yanı sıra farklı görüşlerin sesini duyurmasına da imkân sunmaktadır. Böylelikle toplumun düşünmeye ve araştırmaya sevk edilerek, doğru sonuçlara ulaşması sağlanmaktadır.

Sürekli güçlenerek büyüyen, özverili çalışmalarıyla hepimizin gurur duyduğu Türk Basınının her kademesinde görev yapan basın mensuplarımızın, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü yürekten kutlar, görev başında ve sonrasında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan tüm basın mensuplarına Allah’tan rahmet dilerim.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica