Genel

Yavuz: “Çalışmalarını yürütürken basının özgür olması kaçınılmazdır”

Yavuz: “Çalışmalarını yürütürken basının özgür olması kaçınılmazdır” … Yavuz, “Basın mensupları bu görevleri yaparken evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket ederler” dedi. detaylar haberimizde…

Yavuz: “Çalışmalarını yürütürken basının özgür olması kaçınılmazdır”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı:

“3 Mayıs tarihi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanmaktadır.

Çağımızın en dinamik sektörlerinden biri olan basın sektörü, insanlara doğru, tarafsız ve objektif haber, bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir kamu görevi üstlenmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de kamu hizmetini yerine getiren basının, çalışmalarını yürütürken özgür olması kaçınılmazdır.

Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışarak özellikle içinde bulunduğumuz Pandemi döneminde büyük bir özveri ve emek harcayarak, toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işlerine adamaktadırlar. Basın mensupları bu görevleri yaparken evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket ederler.

Hukuka, meslek ahlak ve ilkelerine uygun olarak tarafsız bir biçimde kullanılmasını temenni ettiğim basın özgürlüğünün, sonsuza kadar sürmesi dileğiyle; başta Kocaeli olmak üzere, büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarımızın, ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlar, aileleri ve tüm sevdikleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içinde, nice başarılı yıllar temenni eder, görev başında ve sonrasında hayatını kaybederek aramızdan ayrılan tüm basın mensuplarına da Allah’tan rahmet dilerim.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica