Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Yavuz: “Geleceğe Nefes Olun Dünya Sayenizde Daha Yeşil Olsun”

Yavuz; “Bugün 81 ilimizde 11 Kasım saat 11:00’da geleceğe nefes olmak üzere fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz"

Yavuz: “Geleceğe Nefes Olun Dünya Sayenizde Daha Yeşil Olsun” … Yavuz; “Yeşilin, ormanın değerini çok iyi bilen Aziz Milletimizin her bir ferdinin kendi gözü gibi koruyup, bakacağına gönülden inanıyorum” dedi. detaylar haberimizde…

Yavuz: “Geleceğe Nefes Olun Dünya Sayenizde Daha Yeşil Olsun”

Ağaçlandırma Seferberliği konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 11 Kasım Günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştür. “Milli Ağaçlandırma Günü” nedeniyle biyolojik çeşitliliği geliştirmek, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacıyla “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında pandemi kurallarına uygun bir şekilde, İlimizin tüm ilçelerinde eş zamanlı olarak Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla 15.000 fidan toprakla buluşturuldu.

Üçgaziler Mahallesinde gerçekleşen fidan dikme törenine; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Ali Ada, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Jandarma Komutanı Alb. Ümit İlbayı, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İzmit Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yıldırım Güler, jandarma personelleri, orman müdürlüğü görevlileri, şehitlerimizin aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ağaçlandırma alanını gezen Vali Seddar Yavuz, geleceğe nefes olmak üzere fidan dikmek için alanda bulunan şehit aileleri ve öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra ilk fidanı toprakla buluşturarak can suyunu verdi.

“2 BİN AĞACI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ”

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün Ülkemize ve Dünyaya verilen en güzel mesajlardan bir tanesi olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz; “Bugün 81 ilimizde 11 Kasım saat 11:00’de geleceğe nefes olmak üzere fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Küresel ısınmanın, tabiattaki bozulmanın gündemde olduğu böylesine günlerde özellikle yeşilin, ormanın, ağacın önemini ve değerini ortaya çıkarmak üzere hem ülkemize, hem dünyaya verilen en güzel mesajlardan bir tanesidir. Biz bugün sadece gördüğünüz bu alanda 2 bin ağacı toprakla buluşturuyoruz. Yeşilin, ormanın değerini çok iyi bilen Aziz Milletimizin her bir ferdinin kendi gözü gibi koruyup, bakacağına gönülden inanıyorum. Bu vesileyle böylesine olumsuz hava koşullarına rağmen buraya gelen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” diyen Vali Yavuz, sadece ülkemizde değil, tüm dünyaya da daha çok ağaç dikmeye ve tabiatı, çevreyi koruma konusunda daha hassas davranılması için çağrıda bulundu.

GEZİLEN ALANLARDA SİGARA YASAĞI GETİRİLDİ

Pandemi ile ilgili bir çok kural getirip, tedbirler alınmak suretiyle ciddi mesafeler alındığına değinerek özellikle Maske konusunda uyarılarda bulunan Vali Yavuz; “Vatandaşlarımızdan beklentimiz özellikle maske takmaya ciddi özen göstersinler. Biliyorsunuz ki bulaş yolunun en çok burun yoluyla olduğu tespit edilmiştir.

Dolayısıyla maskelerimizi kolumuza yada boynumuza değil, ağız ve burnumuzu kapatacak şekilde takmamız gerekiyor. Vaka sayılarımızda aldığımız tüm tedbirlere rağmen bir artış söz konusu. O nedenle bugünden itibaren halkımızın yoğun olarak gezdiği alanlarda sigara içilmesine yasak getirdik. Ayrıca bu vesileyle buradan büyüklerimize sesleniyorum. Onlara daha önce sabah ve akşam toplu taşıma araçlarını kullanmamaları yönünde bir kısıtlama getirmiştik. Büyüklerimizin alınan bu kararlara riayet etmelerini ve kendilerini korumalarını özellikle istirham ediyoruz. Kocaelili kardeşlerimizin Maske, Mesafe, Hijyene ve tarafımızdan açıklanan kurallara riayet etmelerini özellikle istirham ediyoruz.” diyen Vali Yavuz, herkese teşekkür etti.

Bu etkinlik çerçevesinde “Tohum Ver Fidana Dönüşsün” kampanya kapsamında da öğrencilere kaplı tohum dağıtımı yapıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica