Genel

Yeni KHK ile Sedat Peker de açılan tehdit davalarından aklanacak

Yeni KHK ile Sedat Peker de açılan tehdit davalarından aklanacak Resmi Gazete’de bugün (24 Aralık 2017) yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) getirilen uygulamalara bir tepkide Avukat Aslı Kazan’dan geldi. Yeni KHK ile Sedat Peker de açılan tehdit davalarından aklanacak detaylar haberimizde…

Yeni KHK ile Sedat Peker de açılan tehdit davalarından aklanacak

Avukat Aslı Kaza, 8 Kasım 2016 tarihli kararnamenin 37’nci “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır” fıkrasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

FETÖ’ye ve teröre karşı mücadele adı altında işlenecek her suç artık cezasız

“KHK ile Cumhurbaşkanı ve onun partisi AKP‘nin belirlediği bazı kimseler için Türk Ceza Kanunu yürürlülükten kaldırılmış. FETÖ’ye ve teröre karşı mücadele adı altında işlenecek her suç artık cezasız. Misal Sedat Peker’in akademisyenlere kan banyosu tehditi teröre karşı yapıldığı için bu kapsamda. Zira Sedat Peker’in akademisyenlere yönelik tehdidi Rize’de düzenlediği “teröre lanet” mitingindeydi. Bu nedenle Peker hakkında açılan davanın önümüzdeki ilk celsede düşürülmesine karar verilecektir.”

Madde 37’de ne deniliyordu?

Madde 37: 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında karar alan, karar veya tedbirleri icra eden, her türlü adli ve idari önlemler kapsamında görev alan kişiler ile olağanüstü hal süresince yayımlanan kanun hükmünde kararnameler kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz.

Sedat Peker den Can Düğndar’a açık tehdit

Dündar nezdinde gazetecilere de tehditte bulunan Peker, “Sizi kibar bir şekilde uyarmak istiyorum. Bana karşı adil olmayan bu davranışlarınıza devam ederseniz; bu işin sonunda beni de basın sektörüne çok hızlı bir şekilde dahil ettirirsiniz. Sadece kişisel sayfalarımla bile sizinle baş edebiliyorken, bir de büyük bir basın grubu oluşturarak sizi nasıl rezil edeceğimi isterseniz bence bir daha düşünün” dedi.

Dündar’ı İdamla tehdit etti

Sedat Peker, Dündar’ı ve MİT TIR’ları operasyonunda adı geçenleri de asmakla tehdit etti. Peker şöyle yazdı: “Çünkü benim gibi düşünen on milyonlarca insandan bir tanesi cumhurbaşkanı olursa ilk işi idamın geri getirilmesi, olacaktır.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica