Ekonomi

Yerli üretim varken telefon kırmak ve dolar yakmak boş iştir

Yerli üretim varken telefon kırmak ve dolar yakmak boş iştir Yerli İşletmeler Derneği (YİDER) Başkanı Erdem Eriş, şirketlerin yerlilik ve millilik notunun hesaplandığı Mildeks Skoru ile Türkiye’nin kalkınma hamlesine katkıda bulunmaya hazır olduklarını açıkladı. Yerli üretim varken telefon kırmak ve dolar yakmak boş iştir detaylar haberimizde…

Yerli üretim varken telefon kırmak ve dolar yakmak boş iştir

“Yerli ve milli kalkınma odak noktası”

Erdem Eriş , “Türkiye’nin geçirdiği bu olağanüstü dönemde firmalarımız, kurumlarımız ve insanlarımız elbette sıkıntılar yaşıyor. Diğer ülkelere tepki göstermek ya da dolar yakmakla, telefon kırmakla aşılamayacak bir süreçten geçiyoruz. Bu yarışta yerli ve milli üretim, yerli ve milli kalkınma odak noktası. Ürettiğimiz ürünleri markalaştırmamız, en üstteki çatı marka olan kendi ülkemizin markasını sağlamlaştırmamız; Türk malı olan ürün ve hizmetleri aslında aynı zamanda rakibimiz olan ülkelerdeki tüketiciler ile buluşturmamız gerekiyor. Öte yandan, ülkemizde faaliyet gösteren yabancı sermayeli şirketlerin de özellikle katma değerli yatırımlarının önünü açmalıyız. YİDER olarak, yerli ve milliği ölçen Mildeks Skorumuz vasıtası ile sayısal bir baz etrafında yerli ve milli kalkınma için güzel ve anlamlı bir yarış başlattık” dedi.

Yerli ve millilik endeksi…

Mildeks (Yerli ve Millilik Endeksi) ile şirketlerin faaliyet alanlarındaki tüm parametrelerin dikkate alınarak matematiksel verilerle bir skorun ortaya çıkarıldığını ifade eden Eriş, bu konuda YİDER Akademik Kurulu bünyesinde, çeşitli üniversitelerden bir araya gelen akademisyenlerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

“Karar verme ve satın alma kriteri”

Eriş, “Ancak ölçebildiğiniz bir şeyi yönetebilirsiniz. Bu noktadan hareketle Mildeks puanlarının önemli bir karar verme ve satın alma kriteri olması gerektiğine inanıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve kurumları olarak; önce kendimiz, Türk Malı olan ürün ve hizmetlere hak ettiği değeri vermeliyiz” dedi.

“Tepkiler saman alevi gibi olmaz”

Ortak akılla krizin aşılabileceğini ifade eden Eriş, “2.238 yıllık bir devlet ve bu devletin geleneği, elbet bu zorlukların da üstesinden gelecektir. Fakat umudum odur ki bu kez yaşadıklarımıza verdiğimiz tepkiler saman alevi gibi olmaz. Hepimizin bu gelişmeleri bir milat olarak kabul edip yerli ve milli kalkınmaya destek olabilecek tüm adımlarımızı hem bireyler olarak hem kurumlar olarak en güçlü şekilde ve samimiyetle atmaya başlayacağımızı umuyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica