Siyaset

Yıldırım; ‘Kanallar açık arkadaşlarımız arka planda çalışıyor’

Yıldırım; ‘Kanallar açık arkadaşlarımız arka planda çalışıyor’ Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile yaşanan vize krizinde ‘kanalların açık’ olduğunu belirterek, “Kanallar açık, arkadaşlarımız arka planda çalışıyor” dedi. Başbakan Yıldırım, “Kriz tırmanmaz” görüşünü de dile getirdi. Yıldırım; ‘Kanallar açık arkadaşlarımız arka planda çalışıyor’ detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Yıldırım; ‘Kanallar açık arkadaşlarımız arka planda çalışıyor’

ABD ile yaşanan vize krizi, TBMM’deki grup toplantılarında hem siyasi partilerin hem de devletin zirvesinin gündemindeydi.

Başbakan “Tırmanmaz” dedi

Habertürk gazetesinden Bülent Aydemir ‘in “Kriz daha tırmanır mı?” sorusunu yanıtlayan Başbakan “Tırmanmaz” karşılığını verdi.

“Arkadaşlarımız arka planda çalışıyor”

Yıldırım, “Kanallar açık mı?” sorusu üzerine de “Açık. Arkadaşlarımız arka planda çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Astana süreci başladığından beri iki ülke ilişkilerinde bir gerilim var

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da gazetecilerin sorusu üzerine, Astana süreci başladığından beri iki ülke ilişkilerinde bir gerilim olduğunu hatırlatarak, “Popülist yaklaşımlardan uzak durmak lazım. Sağduyu ve itidalle meseleyi çözmek lazım” dedi.

Öte yandan açıklamasıyla krize neden John Bass bir başka toplantıda konuştu;

ABD Büyükelçisi John Bass, Türkiye’deki görevinden ayrılmadan önce bir araya geldiği Diplomasi Muhabirleri Derneği üyelerine şu mesajları da verdi:

* ABD konsolosluk görevlisinin tutukluluğuna ilişkin bilgi alamadık ama temaslar sürüyor.

* Vize hizmetlerini durdurma kararı ABD hükümeti tarafından alındı.

* Metin Topuz Uyuşturucuyla Mücadele Organize Suçlar’da görevliydi. Bu işbirliği sayesinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandı. Görev tanımını aşıp başka irtibatlar kurduysa bununla ilgili diğer bilgileri görmekten memnuniyet duyarız.

* ABD, bağımsız Kürdistan’ı desteklemiyor, Kürt koridorunu desteklemiyor, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün bozulmasını desteklemiyor.

* İncirlik konusunu Türk yetkililere sorun. Yürürlükte olan anlaşmalar var. Askerlerin giriş çıkışları da bu anlaşmalara bağlı.

* Her hükümet, yabancı temsilcilerle nasıl ilişki kuracağını kendi belirler. Buna saygı duyuyoruz.

* 9.5 aydır Türkiye’de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu.

* Bu hafta sonu ayrılıyorum.

* Fethullah Gülen’in iadesi yargı konusu. Bu talep diğer iade taleplerinden ayrı tutulmuyor. ABD hukuk sisteminde masumiyet karinesi temel ilkedir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica