Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Yıldız: ‘Atatürk’ü anlamak yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür’

Yıldız: "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız."

Yıldız: ‘Atatürk’ü anlamak yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür’ … Yıldız; “Cumhuriyetimizin ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa kazandırdıklarının korunması ve artırılması hususunda gençlerimize güveniyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Yıldız: ‘Atatürk’ü anlamak yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür’

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, içeriği özlü bir mesaj yayınladı.

İyi Parti il başkanı Yıldız yayınlamış olduğu kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919‘da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün, Samsun’da başlattığı özgürlük hareketi, bağımsızlık mücadelemizin başladığı gündür.

Düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği bu tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluşumuzun destansı mücadelesinin Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya yayıldığı tarihtir.

Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliklerine bırakmıştır. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Nasıl ki bugünlerin mimarı olarak ecdadımıza olan minnettarlığımızı dile getiriyorsak, yarınlarımızın mimarı da gençlerimiz olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olan bizler de Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar devam ettirilmesinde, Cumhuriyetimizin ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa kazandırdıklarının korunması ve artırılması hususunda gençlerimize güveniyoruz.

“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir” ifadesiyle Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve Aziz Türk Milleti’mizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Sevgi ve selamlarımla…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica