Siyaset

Yıldız: ‘Eski Perşembe Pazarı sığınmacılara mı tahsis edildi’

Ülkemizde yaşanan “ıspanak zehirlenmesi” sonrasında İyi Parti tarafından verilen “Gıda terörü” ile ilgili araştırma önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine değinen Yıldız, Kocaeli’de yaşanan sıkıntılar konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yıldız: ‘Eski Perşembe Pazarı sığınmacılara mı tahsis edildi’Yıldız;“Havamız bu kadar kirli iken bile halkın sağlığını düşünmeyen bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Havamızı kirleten fabrikaların bacalarına filtre takma zorunluluğu AKP’nin torba yasasına eklenen bir madde ile 2 yıl daha ötelendi” dedi. detaylar haberimizde…

Yıldız: ‘Eski Perşembe Pazarı sığınmacılara mı tahsis edildi’

İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İyi Parti Kocaeli il binasında Şanbaz Yıldız yapmış olduğu gündem değerlendirmesinde; “Bildiğiniz gibi birkaç gün önce Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yıl dönümünde Türk milleti olarak andık. Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle andığımızı, ilkelerinden hiçbir zaman vazgeçmeden halkımızın refahı için her daim çalışacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

“Bu toplu intiharlar niçin yaşanıyor”

Basın toplantısında Ulusal konulardan toplu intiharlara değinen Yıldız; “Ülkemizde daha önce bu kadar kısa aralıklar ile böyle tekrarlayıcı aile intiharları olmamıştı. İnsanlar banka, kredi borcunu ödeyemiyor kendini hayata karşı çaresiz hissediyor ve bunalıma giriyor. İntihar nedenleri arasında depresyon en fazla görülen durumlardan birisidir” dedi.

TÜİK tarafından açıklanan son işsizlik rakamlarına da değinen Yıldız; “İşsizliği azaltmak ve ortadan kaldırmak, verimli istihdamı geliştirmek devletimizin başlıca gündem maddelerinden olmalıdır. Asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılmalı ve mesleki eğitimler arttırılmalıdır” dedi.

“Hukuk fakültelerine hukukçu olmayan dekan atamaları”

Ben yaptım oldu anlayışından bir türlü vazgeçmeyen iktidarın en acı uygulamalarından olan “hukuk fakültelerine atanan dekanlar konusuna değinen Yıldız; “Ülkemiz genelinde bulunan 77 hukuk fakültesinin 19’unda dekanların hukukçu olmadığını geçtiğimiz günlerde hepimiz üzülerek öğrendik ve ne yazıktır ki bu fakültelerin 4’ünde ilahiyatçılar dekanlık yapıyor.

Bu 19 fakültede 4 ilahiyat, 3 maliye, 3 tıp ve birer tane çalışma ekonomisi, veteriner, kamu yönetimi, işletme, siyaset bilimi, Fransız dili, ziraat, iktisatla kimya uzmanları dekan olarak yer aldı. Ne yazık ki bu fakülteler arasında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi de yer almaktadır. Alanı Çalışma Ekonomisi olan Prof. Dr. Abdulkadir ŞENKAL Dekan olarak atanmıştır” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Gıda terörü”

Ülkemizde yaşanan “ıspanak zehirlenmesi” sonrasında İyi Parti tarafından verilen “Gıda terörü” ile ilgili araştırma önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine değinen Yıldız, Kocaeli’de yaşanan sıkıntılar konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İlimizde artan Kanser vakaları”

Yapılan araştırmaları sonuncusunda yer alan oranlara göre Kocaeli genelinde artan kanser vakaları konusuna değinen Yıldız; “Sanayi kenti olmamız dolayısıyla havamız kirli. Otomotiv sanayinin yüzde 40.7’si, kimya sanayinin yüzde 29’u kentimizde. Zehir soluyoruz. Kanser vakalarımız, kanser sebebi ile hayatını kaybeden vatandaşlarımız çok fazla. Dünyada kanserden ölümlerin tüm ölümlere oranı yüzde 12.5, Türkiye‘de ise yüzde 12.9, Kocaeli’nde yüzde 18.9, Dilovası’nda ise yüzde 33.7’dir. Havamız bu kadar kirli iken bile halkın sağlığını düşünmeyen bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Havamızı kirleten fabrikaların bacalarına filtre takma zorunluluğu AKP’nin torba yasasına eklenen bir madde ile 2 yıl daha ötelendi dedi.

“Barajların durumu”

Yuvacık barajında azalan su seviyesi konusunda İSU yetkililerinden bir açıklama beklediklerini belirten Yıldız; “Kartepe Akmeşe Yolu üzerinde bulunan, bölgedeki tarım arazilerinin hayat damarı olan Ketence Barajı’ndaki su seviyesinin gün geçtikçe azaldığını gözlemlemekteyiz. Barajda korkutan görüntüler mevcut, balıklar ölüyor” dedi.

Darıca ilçesinde yaşanan taciz ve hırsızlık olaylarıyla, Gebze Belediyesinin pazarcı esnaftan bağış adı altında zorla para toplanmasına tepki gösteren Yıldız, Körfez Belediyesinde İyi Parti meclis üyelerinin faaliyetlerine de değindi.

“Mete Yarar’a kaç para ödendi”

Yıldız;Körfez Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri Kapsamında Güvenlik Uzmanı Mete Yarar‘ı konuşmacı olarak davet etmiş ve bu davet için komisyon ve meclis üyelerine nezaketen de olsa sormadığı gibi Körfez Meclisinde partimizi temsil eden İyi Parti Meclis üyesi Av. Ender Oğuz’un vermiş olduğu; “Belediyemiz Sayın Mete Yarar Beyefendiye bu konferans için ücret ödemiş midir eğer ödediyse ne kadar ödeme yapmıştır?” sorulu önergesine de Körfez Belediye Başkanı Sayın Şener Söğüt kaçamak cevap vermiştir” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Perşembe Pazarı sığınmacı evi…”

İyi Parti Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanlığı tarafından eski Perşembe Pazarı alanında yapılan araştırma ve inceleme sonuçlarına değinen Yıldız; “Birinci olarak bizleri ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızı rahatsız ve tedirgin eden geceleri burada kimlerin konakladığıdır. Polislerimiz geceleri devriye atıyor olsa dahi bu devriyeler bizce yetersizdir. Aydınlatmanın olmadığı bu meydanın bazı kısımlarında zifiri bir karanlık olmakta ve göz gözü görmemektedir. Bu karanlık kimlerin orada konakladıklarını ne gibi faaliyetleri yaptıklarını gizlemekte; meydanın etrafından geçen vatandaşlarımızı dahi korkutmaktadır.

[Bu konuda, bir kadın vatandaşımız; Bazı geceler buradan geçmek zorunda kalıyorum ve her defasında korkarak geçiyorum. Birileri burada kalıyor ve açıkçası hiç düzgün insanlara da benzemiyorlar. Burada ne yaptıkları belli değil. Bizi burada gasp etseler veya bize bir zarar verseler ya da Allah korusun daha kötüsü olsa kimin yaptığı belli değil.

Başka bir vatandaşımız ise Bir gece buradan geçerken bir kamyonetin içinde konaklayan bir grup sığınmacı gördüm. Hem de kamyonetin arkasında iki kat yapmışlardı. Bu rahatsız edici bir durumdu. Başımıza bir şey gelse kim bizi görebilir? Burada neden bir kamyon içerisinde konaklayan ve kim olduğu nereden olduğu belli olmayan bir grup sığınmacı kalabiliyor?] diye endişesini belirtiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica