Genel

Yıldızlı: “Çanakkale dünümüzün namusu bugünümüzün onurudur”

Yıldızlı: “Çanakkale dünümüzün namusu bugünümüzün onurudur”Yıldızlı; “Bugün Çanakkale’de vatanımız için şehit olmuş, toprak olmuş insanlara borcumuz var. Bu borcu, ülkemizi çağdaş yarınlara ulaştırarak ödeyebiliriz, dil uzatarak değil” dedi. detaylar haberimizde…

Yıldızlı: “Çanakkale dünümüzün namusu bugünümüzün onurudur”

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Çanakkale Zaferi Anadolu halkının onurlu mücadelesidir”

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıldönümüve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Yıldızlı; “Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

“Herkes Anafarta, Herkes Conkbayırı”

Başkan Yıldızlı; “Çanakkale, dünümüzün namusu, bugünümüzün onurudur. Herkes namusunu ve onurunu, Çanakkale kahramanlarının Çanakkale’yi ve yurdunu savunduğu gibi korur. O yüzden nereli olduğunuzun önemi yoktur, herkes Anafartalıdır, herkes Conkbayırlıdır. Bugün Çanakkale’de vatanımız için şehit olmuş, toprak olmuş insanlara borcumuz var. Bu borcu, ülkemizi çağdaş yarınlara ulaştırarak ödeyebiliriz, dil uzatarak değil. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Cumhuriyetimizi ve değerlerini Çanakkale’yi savunur gibi savunacağız” ifadesini kullandı.

“Çanakkale Zaferi Büyük Uyanışın Adıdır”

Çanakkale Zaferi’nin Türkiye’nin şan ve şeref nişanesi olduğunu vurgulayan Yıldızlı; “Çanakkale Zaferi büyük uyanışın adıdır. Bağımsızlık aşkıyla cepheye koşanlar Çanakkale Zaferi’nde ulusal Kurtuluş Savaşının da temelini attılar. Bu temeli atarken, kardeşçe yaşama ülküsünü, ulus olma bilincine dönüştürdüler. 105 yıl önce kahramanlık destanı yazılan Çanakkale’de ortaya konan güçlü birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuna bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var. Bu duygu ve düşüncelerle, bugüne ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden ve milletimizin gönlünde yatan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Yurt sevgisinin, bağımsızlık ile özgürlüğün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimizle, gazilerimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica