Siyaset

Yıldızlı: “Taraftarın ulaşımına çözüm getirmeyen vizyonsuzluk”

Yıldızlı: “Taraftarın ulaşımına çözüm getirmeyen vizyonsuzluk”

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı: “Taraftara dere atlatan sevda değil, ulaşıma çözüm getirmeyen vizyonsuzluk”

Yıllardır çözüm getirilmeyen Kocaeli Arena’da her maç öncesi ve sonrası yaşanan ulaşım çilesine Başkan Yıldızlı, “Taraftarın dere atlayarak stada gitmesini Kocaelispor sevdası diye lanse etmek ise vizyonsuzluğun üzerini kapatmaktan başka bir şey değildir” sözleri ile tepki gösterdi

Geçtiğimiz Pazar günü Kocaelispor’un Manisaspor karşısında aldığı 2-1’lik galibiyet maçını izleyebilmek için vatandaşların Alikahya Mahallesi’ndeki Kocaeli Arena’ya ulaşım çilesi büyük tepki topladı. Stada uzanan uzun araç kuyruklarının yanı sıra taraftarların Kumluca Deresi’ndeki derme çatma bir köprüden geçmeye çalışması tehlikeliye davetiye çıkardı. İsmet Paşa stadının yıkılıp Kocaeli Arena’nın maçlara ev sahipliği yapmasının ardından yıllardır yetkililerin bir çözüm üretmemesine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’dan geldi. Sınır geçiş görüntülerine benzetilen stada ulaşım çilesi hakkında Başkan Yıldızlı şunları kaydetti:

“İsmetpaşa’yı yıkıp Alikahya Mahallesi’nin tam göbeğine yapılan yeni stada her maçta ulaşım zulmü yaşanıyor. Stadın büyük karşılaşmaları ağırlama kapasitesi olimpiyat şartlarına dahi uygun olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak çevreyi hiç hesap etmeden, ulaşımı hesaplamadan, konumunu saf dışı bırakarak adeta rastgele boş arazi bulduk buraya yapalım olsun bitsin projesi, yapının tüm özelliğini ve kapasitesini boşa çıkartıyor. Kocaelispor’u mahalle aralarına iten zihniyetin hesapsız kitapsız yaptığı bu iş son olarak Manisaspor ile kritik karşılaşma öncesinde taraftara derme çatma köprü üzerinden dere atlattı. Kocaelisporlular hiçbir zorlukta takımını yalnız bırakmaz ancak Kocaelispor’a hak ettiği değeri vermek, iyi yerler tahsis etmek yönetimin görevidir. Taraftarın dere atlayarak stada gitmesini Kocaelispor sevdası diye lanse etmek ise vizyonsuzluğun üzerini kapatmaktan başka bir şey değildir. Zannedersiniz ki insanlar göç ediyor. Stadı yaptıkları yere ulaşım yok. Yarın öbür gün Avrupa ile oynayacağımız bir maç sonrasında da tarafın çekeceği eziyet gördüğünüz gibi burada. Kocaeli’de ulaşım problemi devam etmekte. 20 senedir iktidarda olan parti hiçbir şekilde ulaşım problemini çözmüş değil. 20 sene daha dursalar bu ulaşım problemini çözecek ufuk bulunmamakta.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica