Siyaset

Yıldızlı: “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini adeta zihinlere kodladılar”

Başkan Yıldızlı’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajı

Yıldızlı: “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini adeta zihinlere kodladılar” … Yıldızlı; “Bu zihniyetlerin daha fazla türemesi de maalesef iktidar sahiplerinin sürekli bu yönde verdikleri beyanatlar sebebi ile gerçekleşmektedir” dedi. detaylar haberimizde…

Yıldızlı: “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini adeta zihinlere kodladılar”

Başkan Yıldızlı’dan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Yıldızlı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“İNSAN HAKLARINI YOK SAYAN ZİHNİYETLERE KARŞI…”

“Toplumları oluşturan her bireyin yetiştirilmesinde kadının izi vardır. Kadınlardan kendisini daha üstün görme gafletinde bulunarak insan haklarını yok sayan zihniyetlere karşı hayatımızın her alanında mücadele içerisindeyiz. Söylemlerinde ve eylemlerinde bu üstün görme çabasını hissettiren zihniyetlerin özellikle kürsü başında bulunanların halkı kışkırtması, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini adeta zihinlere kodlaması özellikle can güvenliğine ilişkin en büyük tehdidi doğurmaktadır. Bu zihniyetlerin daha fazla türemesi de maalesef iktidar sahiplerinin sürekli bu yönde verdikleri beyanatlar sebebi ile gerçekleşmektedir. Kadınların ne fiziksel ve mental kapasitelerini, ne bedenlerini, ne davranışlarını, ne düşüncelerini nasıl kullanacaklarına dair kimsenin yorum yapması haddine değildir.

“DÜNYA ÜZERİNDE GÖRDÜĞÜNÜZ HER ŞEY KADININ ESERİDİR”

Kaldırılması gündemde olan İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlükte olmasına rağmen uygulamayanlar, kaldırılmasını gündeme getirenler işte bu zihniyetin temsilcileridir. Aile içi şiddetin en büyük mağdurları olan kadınlarımızın ve çocuklarımızın korunması için devlete yükümlülükler veren bu sözleşmeyi kaldırmak isteyenlerin hikayelerinde kendileri tarafından sözlü, fiziksel ya da psikolojik şiddete maruz kalmış insanları görmekteyiz. Bu acı tabloyu yıkacak olan yine kadınlarımız ve onları destekleyerek önlerine geçmeye çalışmadan her daim birlikte yürüyecek olan erkeklerdir, insanlardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir” sözlerinin ışığında şiddeti doğuran, besleyen ve sürdürülebilir kılan her söyleme ve eyleme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica