Sağlık

Yoğurtla karıştırılan Kimyonun faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurtla karıştırılan Kimyonun faydaları saymakla bitmiyor. Hem mutfakta hem de tıbbı tedavilerde ilaç olarak kullanılan kimyon yoğurtla beraber tüketildiğinde ise sağladığı fayda 2 kat olur. detaylar haberimizde…

Yoğurtla karıştırılan Kimyonun faydaları saymakla bitmiyor

Bitkiden baharata dönüşen kimyon içeriğinde uçucu yağ ve tanen bulunur…

Asırlardır bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan kimyonun sağlığa birçok faydası vardır. Özellikle balık, kırmızı ve tavuk etine eşsiz bir tat veren kimyonu Avrupa’da ise ekmek, peynir, şeker, bisküvi ve hamur işlerinde kullanılır. Bitkiden baharata dönüşen kimyon içeriğinde uçucu yağ ve tanen bulunur.

Tıbbi tedavilerde ilaç olarak kullanılan kimyon yoğurtla beraber tüketildiğinde ise sağladığı fayda 2 kat olur…

Bu maddeler vücuttaki toksinleri terleterek atmaya yarar. Hem mutfakta hem de tıbbi tedavilerde ilaç olarak kullanılan kimyon yoğurtla beraber tüketildiğinde ise sağladığı fayda 2 kat olur. Gaz problemi yaşayan hastalara uzmanların tavsiye ettiği yoğurt kimyon karışımı aynı zamanda birçok faydası daha vardır. İşte kimyonun saymakla bitmeyen faydaları…

“Dermis tabakasındaki hücreleri dezenfekte ederek, kırışıklığı ve yaşlanmayı önler”

* İçerdiği flavonoid ve polifenol bileşenleri vücutta hasara uğramış hücreleri yeniler. Yoğurt ile beraber tüketildiğinde ise bağışıklığı güçlendirerek kanseri sıfırlar. Aynı zamanda hipertansiyon, tip 2 diyabet, osteoporoz, Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma oranını da azaltır.
* B vitamini bakımından zengin olan kimyon rahat bir uyku çekmenizi sağlar. Melatonin görevi gören B vitamini hem uykunuzu düzenler hem de stresi önler. İçerdiği esansiyel yağı sinir hücrelerini azaltarak beyin sağlığını da korur.
* Kimyon yoğurtla tüketildiğinde E vitamini değeri artar. Bu da cildin deforme olmuş alanlarını yeniler. Dermis tabakasındaki hücreleri dezenfekte ederek, kırışıklığı ve yaşlanmayı önler. Aynı zamanda cilt lekeleri, akne ve sivilce oluşmasına neden olabilecek durumları azaltır.
* Kandaki insülin üretimini sağlayan pankreastaki beta hücrelerini korur. Şeker hastalarının hemen her yemekte tüketmesi gereken bir besindir.
* Yemeklerdeki yağın etkisini azalttığında kilo almanızı engeller. Sindirim problemlerine karşı hemen etki gösterir. Yemek sonrası yaşanan hazımsızlığı gidererek gaz rahatsızlığını önler.
* Yapılan araştırmalarda kimyonun mutluluk hormonunu da artırdığı gözlemlenmiştir. Kaynak: acıbadem

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica