Ekonomi

Yozgat’ta pancar üreticileri hak arayışında

Yozgat’ta Kayseri Şeker Fabrikası’nın pancar üreticilerinin ödemelerini geciktirmesi, sosyal medya hesaplarından da tepkiye neden oldu.

Yozgat’ta Kayseri Şeker Fabrikası’nın pancar üreticilerinin ödemelerini geciktirmesi tepki çekti. Kayseri Şeker Fabrikası’ndan şeker pancarı paralarını alamadıkları için ekonomik sıkıntıya girdiklerini öne süren üreticiler, ödemelerin en kısa sürede yapılmasını istedi.

Yozgat’a bağlı Çandır ilçesinin Ziraat Odası eski Başkanı Mustafa Kır, sosyal medya hesabın yaptığı açıklamada, Kayseri Şeker Fabrikası yöneticilerine seslendi. Ödemelerin gecikmesinin çiftçileri mağdur ettiğini dile getiren Kır, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ödenmesi gereken pancar bedellerini bugün itibariyle ödeyemediniz bunda bir sorun yok, sorun şu her fırsatta TV’ye çıkıp açıklama yapan, gazetelere para ödenirken boy boy resim çektiren yöneticiler nedense bu aralar yoksunuz. Değerli yöneticiler lütfen bir açıklama yapın! Paralarımızı ne zaman ödeyeceksiniz?  Borcumuz var! Ödemelerimiz var! Sizlere güvenerek 31.12.2020 tarihlerindeki ödemelerimizi yapamıyoruz. Bu da bizim gecikme faizi ödememize mal oluyor, lütfen biriniz çıkıp  neden ödenmediğini gerekçeleriyle anlatsın da bizlerde tedbir alalım”.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica