Genel

YSK genel seçimde sandık bölgesi seçmen sayısını belirledi

YSK genel seçimde sandık bölgesi seçmen sayısını belirledi Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran’daki erken seçim için takvim taslağını partilere gönderdiğini duyurdu. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde bir sandık bölgesinde oy kullanacak seçmen sayısını belirledi. YSK genel seçimde sandık bölgesi seçmen sayısını belirledi detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

YSK genel seçimde sandık bölgesi seçmen sayısını belirledi

Daha önce (YSK) Başkanı Sadi Güven, “Seçim takvimi için uyum yasalarının geçmesi gerekiyor. Seçim takvimini açıklamak için onu bekliyoruz” açıklamasını yapmıştı.

“Seçmenler bir sandık bölgesinde iki oy kullanacak”

Öte yandan YSK‘nın Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde seçmenler bir sandık bölgesinde iki oy kullanacak.

“Bir sandık bölgesindeki seçmen sayısı 360-380 olarak tespit edildi”

Bu kapsamda, tüm yurt genelinde tasarruf ilkeleri, oy verme, sayım, döküm işlemlerinin kolaylığı ve her sandık bölgesi için bir sandık kurulu oluşturulacağı göz önüne alınarak, bir sandık bölgesindeki seçmen sayısı 360-380 olarak tespit edildi.

Köy sandıkları 400 seçmeni geçmeyecek

Köylerde ise seçmen sayısının 400’ü aşmaması halinde bir sandıkta oy kullanılabilecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica