Mecit Ünal

Yükselen CHP ve artıları eksileri

Yükselen CHP ve artıları eksileri

Hak hukuk adalet,
Eğitim,
Ekonomi,
Toplumsal barış,
Dış politika…

Beş temel sorunu öne alarak seçim sürecini başlatan CHP’nin toplumsal kabulü yakalayabildiğini hiç kimse yadırgamamalıdır. Toparlanma yükselme döneminin bir diğer baş faktörünün Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığının olduğunu söylemeden geçemeyiz. Yükselişe büyük katkı verdi.

Yaptığı miting Tv programlarıyla Türkiye’nin ilgi odağı oldu. Vede üstelik baş rakibi olan Erdoğan’a iki kez yenilgiyi tattırdı. CNN Türk ve Habertürk programlarına katıldığında, Erdoğan da TRT1 ve Star Tv programlarındaydı. Her iki programında katıldığı Tv kanallarına izlenme rekoru kırdırdı.

Muharrem İnce bu gün Kocaeli mitingini yaptı…

Kocaeli mitinginin hazırlık safhası dört dörtlük yerine getirilmiş. Kendi gücüne güvenen örgütün başaramayacağı hiçbir faaliyet olamaz.

Kocaeli il örgütüne ayrı bir parantez açmak gerekiyor…

Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, kurduğu SKM’nin başına Gökhan Ercan’ı getirmekle en isabetli ve doğru kararı vermiştir. Gökhan Ercan partinin en alt kademesinden Anakademeye kadar olan basamakları teker teker emek vererek çıkmayı başarmış ve hak etmiş bir kardeşimizdir. Bu başarılı organizasyonun mimarı ta kendisidir. Başarılı yolculuğuna yılmadan devam et kardeşim. Yolun açık olsun. Bu partinin senin gibi kararlı ve sağlam ideolojisi olan insanlara ihtiyacı var.

Yükselen CHP Kocaeli genelinde bu defa ne yapar diye bakalım…

Yükselen CHP ve artıları eksileri…

Önce listeye olan eleştirimi yapayım. Sonra temennilerimi söyleyeceğim.

Listenin birinci sırasındaki adaya kesinlikle itirazım yok.
İtirazım iki ve üçüncü sıradaki adaylara…

Birinci sıranın ardına dört, beş ve altıncı sıradaki adaylar yerleştirilerek, bu iki aday beş ve altıncı sırada yer almalıydılar.

Genel merkez ilk üç sırayı bozmazken başarılı görmüş olacak ki, listede yine vermiş. Biz diyoruz ki, hiçbir özelliği ve becerisi olmayan bu adaylar size göre çok başarılıysa koyun beş ve altıncı sıraya da sürükleyici olsunlar.

Başarının birinci ölçütü daima adayın kendi sandığından aldığı sonuçtur. Sonra mahallesinde, sonra ilçesinde aldığı sonuçtur. Anlaşılan o ki, bu kriterler işlememiş. Kimi parasını, kimi forsunu kullanarak sıralamadaki, yerleri kapmışlar.

Biz listenin değerli kısmına bakalım…

Dördüncü sırada bir Profesör var ve listeye kalite katmış.
Beşinci sırasında genç ve çalışkan bir Avukat var. Kendisinin ve Babasının partiye olan katkılarını yakından bilenlerdenim.
Altıncı sırada ise Duayen bir gazeteci yer almakta.

Şimdi bu sıralamayı görünce parti dört yada beş vekil çıkardığında insanın ne kadar çok üzüleceğini bilmesinin yanında sevinenlerin olması bizi kahreder…

Yükselen CHP ve artıları eksileri işte böyle…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica