Genel

Yunanistan Dışişleri Bakanına Kotzias yine tehdit mektubu aldı

Yunanistan Dışişleri Bakanına Kotzias yine tehdit mektubu aldı Makedonya ile isim krizini çözmeye çalışan Yunanistan’da, Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’a yine bir tehdit mektubu gönderildi. 22 Mart’ta Atina’dan doğrudan Üsküp’e uçması planlanan Kotzias’a gönderilen mektupta bir kurşun bulundu. Yunanistan Dışişleri Bakanına Kotzias yine tehdit mektubu aldı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Yunanistan Dışişleri Bakanına Kotzias yine tehdit mektubu aldı

“İsim krizine ilişkin müzakerelerde başrol oynayan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias tehdit edildi”

Yunanistan’la Makedonya arasındaki isim krizine ilişkin müzakerelerde başrol oynayan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias tehdit edildi. Kotzias’a, içinde kurşun bulunan bir mektup gönderildi.

“Zarfta bir kurşun ve bakanın Makedonya meselesindeki çabalarına atıf yapılan bir mektup vardı”

Reuters’a konuşan bir polis yetkilisi, “Zarfta bir kurşun ve bakanın Makedonya meselesindeki çabalarına atıf yapılan bir mektup vardı” dedi.

“Yunanistan, Makedonya’nın AB ve NATO üyeliğini de bu nedenle bugüne dek veto ediyordu”

Yunanistan, kendi sınırları içinde de ‘Makedonya’ isimli bir bölgenin bulunmasını gerekçe göstererek, bu ülkenin isminin değiştirilmesini talep ediyor. Dahası, Makedonya’nın AB ve NATO üyeliğini de bu nedenle bugüne dek veto ediyordu.

“Atina’da yüzbinlerce kişi de, içinde ‘Makedonya’ sözcüğünün geçtiği olası bir yeni isme karşı protesto düzenlemişti”

İki ülke arasındaki müzakereler geçen ay ivme kazanmış, sorunun çözülmesinin an meselesi olduğu belirtilmişti. Bu müzakereleri yürüten ve bir jest mahiyetinde bir ilki gerçekleştirerek 22 Mart’ta Atina’dan doğrudan Üsküp’e uçması planlanan Dışişleri Bakan Kotzias’a, geçen ay da benzer bir tehdit mektubu gönderilmişti. Atina’da yüzbinlerce kişi de, içinde ‘Makedonya’ sözcüğünün geçtiği olası bir yeni isme karşı protesto düzenlemişti.

“Makedonya’ya, Yunanistan’ın itirazı üzerine geçici olarak ‘Eski Yugoslavya Cumhuriyeti Makedonya (FYROM)’ adı verilmişti”

1993’teki BM Genel Kurulu’nda BM üyeliğine kabul edildiği sırada Makedonya’ya, Yunanistan’ın itirazı üzerine geçici olarak ‘Eski Yugoslavya Cumhuriyeti Makedonya (FYROM)’ adı verilmişti.

Bunun üzerine; Makedonya ile isim krizini çözmeye çalışan Yunanistan’da, Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’a yine bir tehdit mektubu gönderildi. 22 Mart’ta Atina’dan doğrudan Üsküp’e uçması planlanan Kotzias’a gönderilen mektupta bir kurşun bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica